Panorama electoral a Galícia

Hui acaba la campanya electoral a Euskadi i a Galícia, on el proper diumenge tindrà lloc la jornada electoral

galiciaflag

Encara que menys interessant i amb menys protagonisme que Euskadi, les eleccions a Galícia també es presenten molt ajustades. Els dos partits en el govern fins ara, PSdG i BNG, aspiren a renovar la majoria que els va permetre desallotjar al Partit Popular de les institucions galleges després de dècades de govern. Així i tot les enquestes preveuen un resultat molt igualat, que podria decidir-se per cosa d’un escó o dos.

En aquest cas és molt difícil fer una previsió i el resultat dependrà en bona mesura de la participació. Així però, crec que el PSdG i el BNG tindran una segona oportunitat de governar, una segona oportunitat per aportar la pluralitat política que durant dècades va monopolitzar el Partit Popular.

Com en els anteriors articles en referència a les eleccions a Euskadi, també analitzem ací una mica el que són els spots electorals que els diferents candidats han llançat de cara a la campanya que hui acaba.

Spot de model tradicional apel·lant al passat de l’oposició. Ben realitzat i efectiu per que aquells que no vulguen tornar al passat, s’animen a llevar-se el dia de les eleccions.

He posat dos spots del PsdG, per que aquest segon m’ha paregut molt original. És un spot dirigit principalment a fomentar la participació electoral, i per tant dirigit a aquells sectors més reacis a participar en el procés electoral. Ben elaborat i amb un missatge clar.

Un spot alegre i amb missatges clars, tot i que la credibilitat de que un sol partit siga la solució a tot, és bastant rebutjada per els ciutadans sobretot pels més allunyats de la política.

Aquest spot es centra fonamentalment en mostrar el BNG com una força política “de la terra”, com una força política capaç de defensar els interessos gallecs sense influències des de Madrid.. un missatge de calat entre els més estimen el seu país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s