Anàlisi post-electoral: Galicia

El panorama post-electoral gallec està molt més clar que no el d’Euskadi. A Galícia el Partit Popular amb Feijoó hauria aconseguit recuperar “La Xunta” després del govern bipartit.

galicia091
Gràfic del 3cat24.cat

El Partit Popular de Galícia amb Núñez Feijoó al capdavant va aconseguir ahir recuperar el govern gallec després de quatre anys a l’oposició. La nit es presentava ajustada i el desgast del bipartit i sobretot els últims escàndols mediàtics, vaticinaven una victòria del PP en territori gallec.

El PSdeG amb Pérez Touriño al capdavant havia estat afectat recentment per diferents escàndols, com per exemple el del cotxe de luxe que s’hauria comprat. Per la seva banda, el candidat del BNG Anxo Quintana havia sigut fotografiat en vaixells amb empresaris gallecs. Aquests fets no apuraven res de bo per al bipartit i el seu fluix avantage electoral. Cal recordar que Galícia és un territori molt rural i on des de feia dècades havia governat el Partit Popular, situació que s’havia capgirat en les passades eleccions tot i que com hem vist l’avantatge era fluix. De fet, aquest mati Touriño ha presentat la seva dimissió a l’executiva del partit, per tal de donar pas a nous aires.

alberto-nunez-feijoo

Crec important destacar que el guanyador de les eleccions tot i ser del Partit Popular, em sembla pel que he vist que pertany a “l’ala” més democràtica del mateix. És a dir, el caràcter de Feijoó pareix aproximar-se més per exemple al de Gallardón, que no a l’ala dura liderada per Rajoy o Aguirre.

Anuncis

3 pensaments sobre “Anàlisi post-electoral: Galicia

  1. Crec que de vegades, ens deixem portar masa per la corrent dominant. Vull dir, la campanya que va montar la dreta mediàtica contra el bipartit a conte del cotxe oficial de Touriño i de la foto d’Anxo Quintana junt un empresari d’energies alternatives, no deixa de ser aixó, una campanya. Nosaltres, la gent més concienciad, tenim l’obligació de vore que hi ha darrere i denunciar les campanyes d’esta dreta mediàtica (ABC, La Razón, El Mundo,…). Al marge d’aixó, crec que ha hagut greus errors per part del PSG i del BNG, crec que ha faltat leialtat institucional (no es fàcil, es va vore a Catalunya durant la pasada legislatura amb ERC i el PSC), també ha faltat un projecte il.lusionant per a tanta gent que havia apostat pel canvi, a més de posar en marxa mecanismes efectius en contra del caciquisme. I no hi ha que oblidar la crisi econòmica i les seues víctimes. Al menys, aixo pense jo.

  2. Dius que ABC,la razon y el mundo orquesten una batalla mediatica…i que fan segons tu: EL PAIS, EL PERIODICO, PUBLICO, LA VANGUARDIA….etc? Per favor una miqueta de serietat….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s