La destrossa i la victòria a Galícia

En acabar les eleccions a Galícia els mitjans van qualificar la victòria del PP de històrica i la derrota del PSdeG com l’inici del desgast de Zapatero

alberto-nunez-feijoo

Doncs bé, objectivament ninguna de les afirmacions seria certa. En primer lloc per que precisamen avui s’ha conegut que el PSdeG ha aconseguit el seu escó nº25 després del recompte dels vots del exterior, per tant el partit repeteix els mateixos resultats que quatre any abans. No obstant, el que faria pedrer la majoria al bipartit seria la perduda d’un escó per part del BNG. Per tant les afirmacions de derrota per al PSOE que alguns mitjans es van atrevir a qualificar de “destrossa electoral” serien totalment falses i sense cap fundament.

Per altra banda el PP va interpretar la victòria com un recolzament a la seua política nacional i sobretot a Mariano Rajoy. Al mateix temps que avui el PSdeG guanyava un escó, el perdien els conservadors que es queden amb 38, el nombre just d’escons per obtenir la majoria absoluta. És a dir la “impressionant” victòria del PP seria guanyar un escó que perd el BNG.

Queda demostrat que el sensacionalisme dels mitjans de comunicació ens fa de vegades tindre una percepció errònia que no es correspon amb les dades objectives que tenim a l’abast.

Anuncis

2 pensaments sobre “La destrossa i la victòria a Galícia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s