El Govern Espanyol i Kosovë

El Govern Espanyol va anunciar fa uns dies la seva retirada del contingent de soldats espanyols a Kosovë, davant la pressió dels EEUU la presència es mantindrà al menys un any més

carmechacon

Fa uns dies la Ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, anunciava als mitjans que començaria la retirada progressiva de Kosovë al ja haver complit la missió assignada. Aquesta decisió unilateral sense avis previ a l’OTAN ni als organismes internacionals, va escalfar els ànims entre els socis europeus i sobretot als Estats Units. El Govern Espanyol ha dit que aquesta acció és la “coherent amb la posició espanyola sobre Kosovë”, que per altra banda és totalment inapropiada. Cal recordar que el Govern Espanyol s’ha negat a reconeixer l’estat independent de Kosovë, alineant les seves posicions amb Russia i separant-les dels Estats Units i de la majoria de socis europeus. Un error inmens, però sostingut per l’intent de no donar ales als processos d’independència que en podrien promoure dins de l’Estat Espanyol.

La sorpresa dels EEUU i de la Unió Europea no es va fer esperar, criticant al govern espanyol per la seva unilateralitat en la retirada sense comptar amb els principis d’entrada i eixida conjunta de l’OTAN. Per altra banda el Partit Popular també va fer la seva particular crítica sense recordar que ells precissament van entrar en una guerra a l’Iraq sense el suport de la comunitat internacional ni de l’OTAN.

Anuncis

2 pensaments sobre “El Govern Espanyol i Kosovë

  1. No m’agrada la postura del Govern espanyol sobre Kosovo, pero aquesta acció és la més lògica amb la seva posició respecte tema.

  2. Evidentment, coincidixc amb tu, l’acció de la retirada és totalment lògica si no es reconeixen les institucions ni la existència d’aquell país. Ara això no lleva, que personalment pense que aquesta posició és equivocada.

    Salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s