La dreta catòlica es mobilitza contra la llibertat

Així podem resumir les mobilitzacions i accions que grups ultra-catòlics estan emprenent per a mobilitzar-se contra la reforma de la llei del l’avortament

madonaSempre que escolte parlar sobre aquest tema pareix que la hipocresia i les contradiccions són la tònica dominant. Pareix que la dreta catòlica encara no ha assumit el concepte de llibertat democràtica, ni tampoc s’ha acostumat encara a no “manar”. El primer fet curiós d’aquest polèmic tema és l’intent de l’Esglèsia d’imposar les seves creences a la resta de la societat, no volen parlar per al seus fidels si no que volen imposar a tota la societat la seva forma de pensar. És a dir, no es conformen en prohibir entre els seus l’avortament o el preservatiu si no que volen que el govern d’un estat aconfessional posicione lleis segons les seves consciències.

Per altra banda cal destacar l’intent de l’Església per presentar aquesta llei com una mena d’obligació, que realment és el que ells volen imposar. Aquesta llei només ofereix la possibilitat, és a dir, dona llibertat a la dona per escollir… i això ho ha de fer la dona, no els bisbes ni el govern. Altre intent és la forma de vendre als anti-avortistes com pro-vida, aleshores els que defenem la llibertat de la dona que som pro-mort o anti-vida? No deixa de ser curiós que la institució que es declara pro-vida siga aquella que va donar suport a règims dictatorials o aquella que realitzava matances en ple carrer.

Els sectors ultracatòlics ja s’han mobilitzat i hui llegíem a la premsa com col·legis dependents de la Conferència Episcopal, obligaven als seus alumnes a visionar fotografies de fetus morts i a més en algun cas les relacionaven amb dirigents del Govern Espanyol. Ara vindrà algún antiabortista i em dirà: “Aquesta és la realitat”. Correcte però de veritat cal mostrar ixes coses per sostindre unes tesis contràries a la llibertat? És a dir, si aquests grups volen mostrar la realitat, per que no mostren imatges d’escorxadors o per exemple de les pròpies corregudes de bous? Veritat que tots coincidim en que això no seria adequat per a moltes persones amb elevada sensibilitat?

l’Església ha d’acceptar que ja no mana a la nostra societat, ha d’acceptar la seva condició com a una creença més de les moltes, ha d’aprendre a respectar les altres opinions i la pluralitat de creences. De totes formes vist el camí que segueix l’Esglèsia la portarà més tard o més prompte a l’extinció.

Anuncis

20 pensaments sobre “La dreta catòlica es mobilitza contra la llibertat

 1. Que miedo le tiene el Sr. ZP al Rouco Varela, haz lo que Europa Hace con la libertad Religiosa, y si hay que recortar o anular ayudas, se anulan, ya esta bien, Con Aznar ninguna manifestación, y eso que existia lo del Aborto, ni en el apoyo de la guerra de Irak, se manifestaron, claro los que en Irak y paises de esa zona no son Catolicos, sino musulmanes u otra religión, por eso aunque mueran niños inocentes, y civiles a Rouco le dá lo mismo, no son de su religión, pero sepa Rouco y Cañizares y por supuesto Garcia Gasco, que el de arriba lo tendrá en cuenta todo. Ahora me entrero que al retirarse Garcia Gasco, le han hecho una mansión en el seminario de Moncada que ha costado no sew cuanto dinero, como tampoco se sabe aun que consto la venida del Papa, y ZP apoyando a estos señores, asi como a colegios concertados subvencionados por el estado y que ponen los videos que ponen, y Critican al gobierno de ZP.
  JOSE LUIS RODRIGUEZ ZAPATERO, A POR ELLOS

 2. Mira Joan, sols un sectari com tu pot pensar que la esglesia es una secta. La esglesia, manté uns pensaments, i si no tágraden o no son del teu gust… ningú t’obliga a seguir-los.
  Ara be, resulta molt poc democràtic pensar que no te dret a manifestar-los igual que fan esl gays amb el seu dia, els independentistes quant volen, els sindicats quant ho creguen convenient o els veins de beniganim quant manava Jose Ramon.
  Ara be, amb aquest comentari et retrates que no vejes. Comprenc que per a tu el concepte de llibertat siga un seguidisme fidel a les teues idees, pero resulta que la llibertat es just tot el contrari, es opinar sobre el que cadascú pensa sense que tindre que comdemnar al adversari.

  Es un dret ciutada.

 3. A veure m’has malentés. A mi em pareix perfecte que l’Esglèsia o qui vulga expresse les seves idees siguen les que siguen, en aquest cas restringir la llibertat o anteriorment suportar el feixisme. En ningún moment he negat jo el dret de ningú a manifestar-se, faltaria més!! El que he manifestat és la meva opinió sobre el que aquesta manifesta, i pel contrari, discrepe amb tu i pense que l’Esglèsia és una institució totalitaria, masclista, censora de la llibertat… ja ho va dir algún filòsof que la moral cristiana és una moral d’esclaus.

  Per a que no quede dubte, la meva filosofia en aquest tema segueix aquella dita de Voltaire: “No estic d’acord amb el què dius, però defensaré fins la mort el teu dret a dir-ho”

  Ahh i pel que respecta a la cofradia, dic interessant, pel fet que com és rumoreja puga haver afavoriment en subvencions ect.. res més, cadascú és lliure de fer el que vullga.

  Salutacions

 4. mira anonim, l’Esglesia te dret a donar la seua opinió, pero el que esta fent es intentant imposar-la i això ja es diferent, perque segons el cartell, esta diguent que van a matar-se nadons com el de la foto i que es protegeix mes als animlas que a les persones. Precisament el que esta fent l’esglesia es negar el dret de les dones a avortar dins duns plaços establerts per llei, no s’obliga a ninguna dona a avortar simplement se li dona el dret, pero clar a l’esglesia no li agrada massa que la dona tinga drets. I que em dius de que vaja a l’africa a dir que no usen el preservatiu? no defensen la vida de les persones? perque convida a eixa gent a que puga contraure sida? Perque no van fer estes manifestacions quan es practicava l’avortament mentre manava el pp? l’esglesia l’unic que fa es politizar les coses i clavar-se massa on no l’importa. Si tant li preocupa la vida de les persones, que done diners a tots els xiquets que estan morint-se de fam al món, perque ahi no colabora? tots sabem perque, perque aixo no es un tema polític, no es un tema pel qual puga fer-se notar.

 5. Fiquem-nos amb l’església vinga que no enspuges el Ipc als treballadors i el govern ho consenta això no té importància dóna el mateix ahí no cal fer manifestacions ni res però amb l’església si perquè és el mateix guanyar el mateix que l’any passat però ens importa poc que tot puge menys el salari igual té la culpa l’església a no que nos governa l’inepte de zp

 6. a vore nou, quan no sabeu que contestar de seguida canvieu el tema. Almenys abans de canviar de tema hagueres pogut opinar sobre el esta tractant-se en aquesta noticia, pero clar com no saps que dir ale anem a clavar-mos en zp. Hi ha mesures que s’han aplicat que no estan acertades, pero ja esta be de la caçoneta de que la crisi es culpa del govern espanyol que tots els paisos d’europa estan igual, a vore quan asumiu que es una crisi internacional, i per cert, mira les noticies que no esta pujant tot, precisament esta tot baixant: el petroli, el preu de la vivenda, l’euribor…
  Sempre estem igual, si mana el pp esta tot ben fet i no es pot criticar res, i si mana el psoe tot esta mal els del psoe no tenen ni idea i aleshores es pot criticar tot sense parar Que si van torpes a kosovo, mal fet vullguem que tornen, ara si decideixen portarles a casa, tambe ens pareix mal perque no s’ha consultat en la OTAN, la qüestió es criticar, i depres els pobrets del pp van de víctimes quan els critiquen o els investiguen per corrupció, pobrets que tots van contra ells i ells no van en contra de ningú.

 7. A vore Veraz ( que per cert de veraz tens poc), quan parles d’una cosa et pregaria que t’assabentares primer bé del tema i no et dediques a soltar coses perque si; així demostres rabia i enveja, millor dit “malixia”. El tema de la cofradia no te res a veure en militants del pp; estan formades per gent de tota ideologia política!! o es que tu encara eres dels que pensa que sols van a misa els del pp? que poca cultura tens!!! jo soc practicant i a l’església veus tant gent votant del psoe com del pp, com d’unió valenciana,etc…però clar, que fàcil es criticar des de la ignorància! Creure i tindre fé no està barallat amb la política, molt al teu pesar…

 8. No es tracta de canviar de tema ací el lema de la web és que tot allò que s’ha relacionat amb la dreta ahí que anar a mort i tenim problemes en este país mes greus per a centrar les notícies però clar el vostre jocs és anar a la desorientació ficar-se amb notícies que possiblement tinguen menys rellevància que l’abuso que estem sent sotmesos

 9. A Joan i als que critiquen a la esglesia: Varios punts

  1.- Mira Joan: L’esglesia no oblia a Ningú a fer res. Sols dona la opinió dels que per a tu no son mes que gent corrent (papa, bisbe etc…), i per a altres persones son gent que te un espirit religiós i que considerem les seues opinions. Mai, ninguna manifestació de l’eslgesia moderna (al menys la que jo conec) ha resultat violenta.
  I tu eres un provocador. Dius que no t’em entes be? Mira la esglesia no es va manifestar contra la llibertat… contra la llibertat et manifestes tu. Si hagueres posat un titular diferent: La esglesia reivindica… es manifesta… contradiu…. pero NO, resulta que has posat que es manifesta CONTRA la llibertat. Axó vullgues o no es Bastant feixista, totalitari i MOLT allunyat del pensament de Voltaire

  2.- diu JO: El que fa la esglesia es negar a les dones que aborten en uns plaços justificats per llei. Molt be, si la llei ho aprova, jo ho considerare LEGAL pero de ahi a consideraro MORAL hi ha un troç en el que posiblement no estigam d’acord, pero PRECISAMENT AIXO es el que denuncia la esglesia.
  O siga que una cosa es que siga legal ( Com legal era matar a jueus en alemania nazi, o a els disidents a castro en cuba o als disidents en franco ens espanya) i un altra cosa es que siga MORAL.
  I resulta que per el meu ofici no tinc gens clar els plaços que dona el govern (de fet i sota el meu punt de vista, tot el que no siga la pildora del dia de despres, ho considere matar a un infant). (Sols una dada demoledora: a la setmana 21 embrió viable).

  3.- Ara be… imagineu-se que d’aci 100 anys per un experiment ens podem creure que la vida comença al 15 dies de la concepció… que pasaria entonces? Si hem aprovat el abort seriem genocides, i si no l’haguerem aprovat, tal volta podriem destinar els dines per ajudar a les families a tenir els fills o per a donar-los en adopció (recordem que en espanya es porten xiquets de fora perque aci no hi ha per a adoptar). Donat este cas… no es mes facil posar una medida mes estricta sobre la interrupció del embaraç fins a que tingam clar el moment en que comença la vida..?

  De tota manera jo ni siquiera vull convençer a ningu, sino expresar les meues opinions. Aixi es que podrem estar o no d’acord, pero combatré sempre als que no em deixen expresarme i que diuen que al expresar-me vaig contra la llibertat…. sincerament…. el olor que sespreneu es molt similar al feixisme

  Fins promte

 10. mira anonim, segons el que jo se a partir de la setmana 12 es quan funciona el sistema nerviós del fetus i per tant es quan pot sentir dolor en l’avortament i com tu dius a la setmana 21 un fetus viable, i estic d’acord amb tu, pero fins eixe moment perque no s’ha de poder avortar si pot perillar la vida de la mare o la del fetus pels motius que siguen? També estic d’acord que en dictadures que es legal matar als que no pensen com tu i no es moral, i no fem comparacions com eixes que aci no este parlant de matar a ningú, per molt que l’esglesia vullga intentar que la gent o veja així.
  A més la moral es personal de cadascú, no te perque se de tots igual, sempre dins d’uns llimits respectant a tots, clar está.
  I per altra banda, qui es l’esglesia o tu per a dir-li a una dona el que te que fer o no? a tu et diu algú quina te que se la teua moralitat o es claven en tu quan prens alguna decisió personal?
  I si tanta moral te l’esglesia, perque te moral per a defensar a un que te que vindre que encara no es conscient de que eixistix (per tant no esta viu) i no te moral per a defensar la vida de totes les persones que estan morint-se de fam i patint i damunt va dir-los que no utilitzen el preservatiu? Eixa es la moral de l’esglesia? Mira la moral de l’esglesia es simplement fer política i soroll sense parar i clavar-se on no l’importa i intentar imposar els seus ideals, perque si es posa la llei tu pots utilitzar-la o no, pero l’esglesia vol que no s’aprove per tant esta llevant la llibertat a qui vullga usar eixa llei, i per tant imposant els seus ideals.
  L’esglesia es te que fer la idea de ja no mana, i cada dia manara menys, i la única moral que l’esglesia es la de TOCAR ELS COLLONS.

 11. Mira jo, a la meitat de la teua intervenció he deixat de llegirte perque traus bromera per la boca!! l’església te el mateix dret a manifestar-se com tu, t’agrade o no! simplement sino comparteixes el que diu la ignores i ja està!! ningú t’obliga a que faces el que ells defenen!! tan te costa entendreu?? per favor, que gros voleu fer-ho quan vulgueu!! A més a més, no tens ni idea del que dius, doncs justament l’església és qui més obres de caritat fà al tercer món, te voluntaris arreu de tot el món, però clar, això no vos pareix prou!! ja te dic, sino creus ni l’apoyes…perque perds el temps amb ella? no li trobe sentit!

 12. Existeix una diferència substancial entre les diferents posicions i que alguns es neguen a veure.

  l’Església s’ha manifestat (que hem pareix molt be que expresse el que pensa) en contra de l’avortament, fins ahi bé. Però ha arribat a proposar que les dones que avorten vagen a presó, és a dir, el que vol l’Església és una llei restrictiva acorde per als seus ideals. Però no sols per als seus fidels!! Si no per a tota la societat. És a dir, vol decidir o imposar els seus ideals a tota la societat.

  Per altra banda la posició a favor de la legalització de l’avortament, vol una llei de terminis que garantitze la seguretat de les dones que decidixquen avortar. Però açò no vol imposar a ningú l’avortament, si no tan sols donar l’oportunitat a aquelles dones que lliurement vullgen practicar-lo ho pugen fer de forma legal i segura. És a dir, és una llei que possibilita però ni obliga ni prohibeix.

  Crec que queda clar, que una postura és prohibitiva i l’altra és possibilista.

  Salutacions

 13. Lo que falta en este pais es sentido común y de responsabilidad frente a las consecuencias de cada uno de los actos que se cometan a lo largo de la vida. La libertad y el libertinaje son conceptos diferentes al igual que el despotismo mostrado ahora o en anteriores épocas. Se ha de avanzar en la educación y en la prevención.

  Educación, no es ir por ahi repartiendo condones sin ton ni son. La educación consiste en mostrar y enseñar las consecuencias de la irresponsabilidad y alumbrar las cuestiones o dudas de los jovenes; eso sí en un entorno dialogante ,consensuado y abierto que les sirva de base para sus futuras relaciones sin que ello LES presuponga iniciar tales actos de manera inducida por terceras personas o mensajes.

  Prevención, no es abortar porque si. Esto es una huida hacia adelante, cerrando los ojos a la vida que se quita.
  ¿Qué ley es esa por la cuál se coarte la vida a un ser o neonato inocente fruto del capricho de la madre o de la iresponsabilidad de la pareja?

  Que yo sepa o sepamos todos, un feto no sale de manera espontanea, SALE de la conciencia o de la inconsciencia de la actuación de la madre o de la pareja. Porque a los padres (varones) poco o nada pintan con esta ley. Rectifico, si que pintan en el pataleo posterior a la consumación de tal abominación.

  Existen excepciones, las cuales yo entiendo y comprendo que se debe dejar un resquicio a la vida. Es decir y con ello concluyo mi alegato; con objecto de salvar a la madre derivado a graves complicaciones que desestimasen los cirujanos de mánera de seguir con el embarazo, AHI si que transijo que se haga esto, ya que se pretende salvar una vida de las dos que estan en juego.

  Ni que decir que en la naturaleza de las parturientas hay un número de fetos que son abortados de manera natural sin intervención humana de por medio. Muchos y muchas veces habremos oido decir “perdio a su hijo” con este objecto.

 14. mira flipe, a mi no me ix bromera per la boca, no t’enganyes, i tampoc perd el temps en l’esglesia, he donat la meua opinió sobre un comentari d’un usuari, i clar que no crec en l’esglesia, pero l’esglesia tampoc em pot imposar les seues idees, igual que la llei no imposa que totes les dones avorten, dona la posibilitat dins d’uns terminis, doncs que la esglesia ens done la oportunitat de seguir els seus ideals o no. Ara ho entens millor? que curtets sou quan voleu.
  I aixo de que l’esglesia es la que mes obres de caritat fa… si igual que anar el papa a dir que el condo no fa res contra lasida no?

 15. Escolta jo, a vore si el que no t’enteres eres tu! en cap moment l’església t’obliga a res, aixi que no te sentit el que dius al final de la teua intervenció respecte a que ens deixe la oportunitat de seguir o no els seus ideals. que t’entre en el cap!!! no t’obliguen a res, si vols la segueixes i si no, no!! però no fa falta que la critiques tant, i més encara sense sentit com fas tu! qué bonica és la ignorància!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s