Reflexió post-plenària

Un canvi en la forma de fer política, un canvi en la forma d’actuar les persones. Els polítics beniganins deurien de fer un intens procés de auto-crítica.

ajuntament0

POLÍTICA

Per què sempre acusacions mutúes? Per què entrar en picabaralles més pròpies de nadons? Per què utilitzar arguments tan invàlids com la justificació amb el precedent?

Últimament i pareix la tònica habitual, els plens s’han convertit no en una discussió seriosa i democràtica, si no en un lloc on vertir totes aquelles acusacions personals que es van acumulant. Els polítics del nostre poble, a excepció d’alguns, no saben debatre de forma pacífica i democràtica, no saben apartar allò personal d’allò polític. Això els porta a discussions absurdes com la de hui amb creuament de desqüalificacions o acusacions personals, deixant els temes més importants per al nostre poble de costat. Per altra banda els polítics beniganins tenen la simple adicció de respondre a les preguntes del contrari, justificant-se en el que han fet o han deixat de fer el grup contrari. És a dir, si tu ho has fet, per què no ho he de poder fer jo? I d’aquesta forma eixim perdent els de sempre, els ciutadans i els interessos del poble.

Als polítics beniganins els cal una reflexió a fons de la seva actuació com a representants del poble. Han de reflexionar que la seva tasca ha de ser defensar els interessos del poble deixant de banda enfrontaments, és a dir, treballar tots junts pel poble i no per interessos personals. I respecte a aquests dos principis tant el Partit Socialista com el Partit Popular és troben al mateix nivell.

sessioplenariabng

SOCIAL

Per què molta gent que acudeix als plens no sap escoltar? Per què acudeixen a enfrontar-se amb els contraris? Per què no es comporten d’una forma democràtica i respectuosa?

Abans hem parlat del component polític a Benigànim, pero un factor directe que influeix en açò també és el comportament de molta gent que acudeix als plens. Hi ha gent que no va a escoltar opinions i a assabentar-se d’allò que passa en el poble, si no a confrontar-se o escridassar el contrari. És gent que pareix defensar un partit a mort, com si d’aquella manera estos li pagaren o posseïra interessos personals directes.

Als plens s’ha d’acudir amb una intenció crítica. Es va a escoltar diferents opinions i assabentar-se d’allò que passa en el poble, tot això amb respecte i sense escridassar a ningú. De fet aquell mateix que escridassa o desqualifica al contrari, està ell mateix deixant-se en evidència al no comptar amb suficient arguments per poder recolzar la seva posició.

Així faig una crida en primer lloc als polítics beniganins per a que donen exemple de demòcrates, que donen exemple de persones respectuoses amb totes les opinions, que es preocupen pels interessos de tot el poble i no d’enfrontaments personals. El canvi ha de començar pels polítics, i després ha de continuar en la societat.

Anuncis

15 pensaments sobre “Reflexió post-plenària

 1. La veritat Joan que tens raó, hi ha gent que va als plens i no se on tenen l´educació….no solc anar al plens…però una vegada que vaig anar fa alguns anys quant estava en el Gobern el PSPV tinc l´imatge de Jose Ramon parlant i el fill de “Pacna” insultant-lo, dient-li “fill de…..”…..no se, vaig tindre fins vergonya ajena…..

 2. A vore Juan, si has llegit la noticia de Joan, està precissament diguent que s’eviten personalismes i a tu t’ha faltat l’aire per posar noms, com si sols els d’eixe partit foren els que armen barulla. Ahir precisament, com bé ha explicat Joan, tant els seguidors d’un partit com de l’altre van perdre la compostura en algun moment. Hi ha que intentar controlar eixos impulsos i rises…més maduresa!

  1. flipe, tens tota la rao pero es que el equip de govern no te mai arguments per a defensar les preguntes que fa la oposicio,per tant no es pot evitar la risa no saben tan sols que van costar els w.c portatils van dir que valien 700 euros i resulta que son 1000 ¿que no han pagat la factura? .tambe es de risa que el centre de dia no obrin per que ni han goteres ,segons pp les arreglen i tornen aixir ¿que no les faran en un punxo per no obrir? igual que pacman,un empleat municipal sapia mes que la oposicio.¿qui es ell per a tindrer tanta infomacio de dins del ajuntament? que deixe fer a cadascu la seua feina.DE TOTES EIXES COSES SI QUE FLIPE JO.

 3. Joan tens tota la raó, als plens es va a escoltar… encara que de vegades costa quan saps com ha funcionat i com funciona l’Ajuntament de Benigànim. Com les mateixes persones que en anteriors legislatures han tatxat a Jose Ramón Vayà de dictador, de poc democràtic, de prepotent…. (sols per fer un recull d’uns quans qualificatius, evidentment no justificats) i ara que són ells els qui governen l’Ajuntament de Benigànim, ja es veu quines són les seues actituds que sobrepassen els anteriors qualificatius de llarg. Com bé dia Rosa (pronunciat en valencià i no en castellà) era d’un cinisme total que l’alcalde insistira en que el PSPV tenia tota la informació, i que en eixe moment Jose Luis Gallego regidor del PP utilitzara unes sentències per desqualificar a Jose Ramon i l’anterior equip de govern i que el PP no li les haguera fet arribar al PSPV per a que estagueren sabedors i es pugueren com a mínim defensar en el ple. I dic en el ple, perque va quedar clar que no en els tribunals. Allí, a poble, ens han de defensar els advocats que designa l’actual equip de govern, el PP. I AIXÒ, si que em va quedar clar, el ADVOCATS de l’actual ajuntament de Benigànim NO ESTAN defensant els interessos del poble, ni els meus, ni els teus, ni els de la gran majoria…. o sols hi ha que mirar les sentències. Jo soc la primera que m’havera agradat saber tot el que dien les sentències i no unes frases soltes, fora de context.

 4. Lluisa,que gran eres el poble et nesesita torna no podem consentir que els tios estos mos congelen el poble deurieu menejarse mes esteu un poc desustansiax y sa de saber sempre les dos versions.

 5. Ai lluisa, pq no treballares quan estaves de regidora, pq a molts actes teus ni estaves present? i molts mal organitzats que ni tenies les claus del lloc on anava a realitzar-se. L’únic que t’ha importat el poble per a tu i fer que et donaren comissió i no treballar a catalunya. Ara que estàs a CAstelló de rugat amb definitiva ja no vols política! que lista has sigut! Això és treballar per el poble segons tu.

  1. no eu faria tan mal, ara a el poble es fan els mateixos actes que va implantar lluisa, per algo sera.cuant a les claus ella may sa sentit ama de res no com vosaltres que voleu claus de tot

 6. xeeee, la millor defensa, un bon atác.
  Açí demostreu que pocs fonaments tingueu per a defendres.
  Soles sabeu atacar.
  Encara que el que dieu siga mentira.

  xeeee, mireu per el poble, i no per el partit, que el partit ni s’enrrecorda que existiu, i este poble es on viviu.

  Es un pena anar per el poble i vorer roglets de gent mirant-se en recel,
  gent que antes es saludava, i ara per ser del altre partit ni es miren a la cara.
  Que pena!

 7. quina llastima tot,,tirant-se uns als altres els trastos,,xe deixeu les disputes i treballeu pel poble i pal poble,,que de moment,,i a la vista esta de tots,,i ,,es lo que es comenta pel poble,,i ,,que conste que jo vaig votar al pp les pasades eleccions,,no sentereu de la pel-licula,,,el pp local no esta fent res,,lleva´t de dos rodones,,el contenidors ,,que per cert,,el fem es deixa fora o dins???perque la gent o es incivilizatda?? i deixa les bosses de fem fora…o no cap res dins,,quina llastima de diners….digueume quina obra de envergadura han fet,,,i aixo que volen el auditori,,no se,,a mi de moment m´han defraudat,,,espere i confie que siga tot de moment,,encara queden 2 anys ,,pero al pas que van,,,el poble dementres de anar avan anira arrere,,,,,reflexioneu regidors locals del pp ,i al alcalde,,que treballe pel poble i que tot lo que va prometre que ho faja,,un abraç a tots i ,,VIXCA BENIGANIM perque siga el millor poble de la comarca,,adeu amics

 8. Escolta Anònim! això de que jo no vaig treballar mentre estava de regidora, no t’ho creus ni tu. Ho dis-me qui va fer funcionar les àrees de les quals jo era responsable?? I en cultura ara, sols estan seguint la programació que hi havia?? amb alguna novetat?? poques per no dir-ne cap i en alguns aspectes a pitjor.
  Què evidentment vaig tenir errors, per supost i els assumisc tots. Sobre que no anava a tots els actes, també és cert, en molts casos perque no podia o no em trobava a Benigànim. Ara bé, quan assistia era per gust i no esperant que “me l’alçaren” com fan altres. El per què vaig entrar en política en un moment determinat i me’n vaig eixir en un altre, són qüestions que no explique a un “anònim”, però et puc assegurar que no era la comissió, ara bé, una vegada estava no anava a renunciar a ella.

  Ara bé, en València si vols aconseguir objectius ràpids no hi ha res com el PP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s