Eleccions Europees

Les eleccions europees serveixen per un fenomen curiós, castigar els governs sense contribuir a un canvi en el mateix

eleccionseuropees09

Aquest proper 7 de Juny tindran lloc les Eleccions al Parlament Europeu, unes eleccions on tradicionalment predomina l’abstenció i el castig als governs locals. De fet si comparem les dades de participació dels últims anys veurem com la tendència baixista es manté, i és precissament això el que la Unió Europea vol evitar aquest any fomentant la participació electoral.

Aquestes eleccions produïxen un efecte curiós. Per al partit de l’oposició sempre suposa una prova al govern i és que la majoria de vegades aquestes eleccions s’utilitzen com una eina per castigar al partit governant però sense reflectir-se en un canvi de govern. Això fa que realment el símil de les europees amb les generals no siga ni de lluny exacte i sobretot marque una clara diferència en els resultats del partit al govern.

Per altra banda l’alta abstenció en aquestes eleccions és deu a la poca importància que se li dona. El que probablement no sap la gent i tampoc ho reprodueixen els mitjans de comunicació, és que el Parlament Europeu pren importants decisions que afecten a les nostres vides. De fet posseeix competències gairebé exclusives per exemple en agricultura o en pesca i pot marcar directives comunitàries que els païssos poden convertir després en legislació. Un altre factor que fomenta l’abstenció és la manca d’informació sobre en quines coalicions s’integren els partits i per tant quins efectes tenen en representació parlamentària.

Aquest últim punt del que parlàvem és el que intentarem apropar-vos des de aquest bloc. Al llarg del període que ens separa de les eleccions analitzarem les diferents coalicions i programes per poder realitzar una elecció correcta segons les nostres conviccions. Com a preludi aquest són els grups polítics més importants que hi seran a les eleccions:

 • Partit Socialista Obrer Espanyol
 • Partit Popular
 • Galeusca – Pobles d’Europa: Convergència i Unió, Partit Nacionalista Basc, Bloc Nacionalista Valencià, Unió Mallorquina, Coalició Canària, Partit Andalucista
 • Esquerra Unida (IU)
 • Europa dels Pobles: Esquerra Republicana de Catalunya, Bloc Nacionalista Gallec, Eusko Alkartasuna, Aralar, Chunta Aragonesista, Partit Socialista de Mallorca, Entesa per Mallorca, Els Verds,
 • Unió Progrés i Democràcia (UPyD)
Anuncis

4 pensaments sobre “Eleccions Europees

 1. Salga el que salga tendra:

  7.655 euros al mes, sillón de masajes y ‘jacuzzi’.

  Semana laboral de lunes a jueves con dieta de 241 euros, pudiendo contratar colaboradores a cargo de la UE (enchufados y afines).

  Vamos que ya me veo a medio pais queriendo presentarse a las del 2013, sale a cuenta y encima se jubilan a los 63 años no como lo que ha dicho el del Banco de España insinuando elevar la edad de jubilación 65 a 67 años (el que quiera seguir que siga pero no me jodan a la basca que quiera descansar).

  No he visto todavia que hayan sacado una ley que establezca un SMI igual a todos los paises miembros y una misma edad para jubilarse junto con su calculo, creo que me tocara esperar sentado a que pase eso y si acaso seria más pausibles que aqui edificasemos un hospital y un aeropuerto que eso.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s