Rouco assegura que la reforma de l’avortament “redueix la democràcia”

Rouco ha fet hui estes declaracions en el discurs inaugural de la Assamblea de la CEE referint-se a la reforma de l’avortament que està estudiant el Govern Espanyol

roucovarela

En quin món viu aquest senyor? No és precisament la seua institució la que vol reduir la democràcia i les llibertats? La posició de l’Església en la reforma de l’avortament és al meu parer totalment inconsistent, ja que una institució privada com és l’Església vol decidir la llei per tots, tant els creients com els no creients. Si l’Església com vol fer creure, només pretenguera aconsellar o moralitzar els creients sobre aquest assumpte, no li seria necessària una llei que prohibixca la llibertat de la dona per adequar-les a les creences catòliques.

El problema de l’Església, com ja he dit moltes vegades ací, és que encara no ha assumit el seu paper secundari en la societat i intenta per tots els mitjans regir la vida fins i tot dels que no creuen en ella. Ho va fer quant va donar suport al franquisme o fins i tot al nazisme i encara pareix que no ho ha superat.

Anuncis

10 pensaments sobre “Rouco assegura que la reforma de l’avortament “redueix la democràcia”

 1. Jo crec que el que és redueix és un altra cosa.. i no es altra que la mentalitat de certs personatjes eclesiastics, però no per lar eforma, sinó per les mentides que solten dia rere dia.

 2. Ell si que no coneis lo que es democrasia,Tarrancon y Sanus dos obispos de puta mare, y tambe nia algun pero que no pot parlar, perque estos individuos no coneisen les critiques, ni les admitisen,

 3. tens que tindre poca vergoña per a escriure este articule i utilitzar els paraules com quant va donar suport al franquisme o fins i tot al nazisme i encara pareix que no ho ha superdrec.
  D’assegurança que la teua sèries de què somriurien quan treien els capellans dels esglésies i els crivellaven a tirs

 4. Tothom té el mateix dret a expresarse que tu, així que tu justament que tan defenses la democràcia i la llibertat d’expressió pareix mentira que ara talles amb una vara diferent!! tu el que no pots es vore a l’esglèsia i per aixo l’ataques tant!! Més val que prediques amb l’exemple i sigues més tolerant, doncs el que veig és que te saps molt bé la teoria…però de la practica…com millor et convinga a tu!!!

 5. A més a més, te sents important al dir en l’últim paragraf quin és el paper de l’església!! i jo em pregunte, quí eres tu per afirmar qué eixe és el seu rol actualment?? en tot cas, és simplement la teua opinió, així que subjectiva com qualsevol opinió! no te validessa per tant…ai Joan…que tots no ens creguem el que vols INCULCAR-NOS!

 6. Flipe!! i nou, per això mateix que té llibertat d’expressió ha escrit el que li ha vingut en gana. Si tant vos pica, rasqueu-vos.
  I el paper de l’esglesia el tenim tots clar.. bé, alguns no tant…
  Al col·legi a estudiar i a l’esglesia a reçar.

 7. Que l’esglesia va suportar al franquisme o al nazisme son fets, al igual que va crear una de les institucions més sanguinàries en la història espanyola: La Santa Inquisició.

  Jo respecte profundament els pensaments que puga tindre l’Església, pero el que no accepte és que vullga imposar-los a tota la societat. l’Església té tot el dret de manifestar la seua opinió, pero no de voler decidir per tots creients i no creients.

  I per cert ací no és vol inculcar res, faltaria més! Ací és dona una opinió que pot ser menys encertada o no, pero pot servir per contrastar les diferents visions del món que tenim hui en dia.

  Salutacions

 8. En sap greu per tu que per quatre malparlats t´hages posat al mateix nivell que la censura del franquisme tancant la discusio del ban.

  Jo pregunte i si algu pot que ho conteste. Quan va a abortar acudeixen elles tinguen conciencia als de l´altre costat? Perque moltes voltes el pare no esta conforme amb aquesta desició. Per no dir que amb la llei del divorç poquetes voltes la custodia dels fills pasa al pare, en més de la meitat de les custodies les tenen les dones amb el desagravi del pare i la penitencia de passar una pensio. Estem anant enrere matant als nostres fills.

  Ara que en les noticies que diuen que les pensions estaran asegurades (arreglo lo que ara se cobra) fins al 2025 ens pot donar una dada significativa de la sangria de nadons que suposa aquesta practica. SENYORS que els xiquets d´avui son els pares de dema. Part de la crisi ha vingut per la manca de braços i la poca natalitat de les espanyoles incloent-se degut a contrats basura, amb una entrada massiva de gent extrangera sense to ni so.

  Lo que diga el de la sotana no t´obliga a tu a seguir-lo, les opinions estan per a ser escoltades i no per a ser tapades. Jo estic en contra i aixi ho manifeste i no soc de la seva secta o de les altres que ara ens entren.

  1. Respecte al tancament del post relacionat amb el ban dos coses: Jo soc el responsable d’aquest bloc i per tant he d’intentar supervisar els comentaris, però el problema és que jo no tinc tot el dia per fer això. És a dir, si quatre usuaris malparlats o gent que preten enganyar pretenen fer-se els protagonistes, comprendràs que la meva feina professional no és controlador de comentaris.

   Els que visiten habitualment este bloc saben que el que més he defensat sempre és la llibertat d’expressió, però evidentment esta llibertat te uns limits com passa amb tot. Tots els drets tenen un limit, i et puc assegurar que “l’anarquia” en aquest bloc no funciona. Hi han d’haver unes regles i unes normes per tal de que no ens pegem de cops entre tots, per tal de que tots puguem debatir d’una forma ordenada i respectuosa.

   Espere que enteneu que aquesta decisió ha sigut forçada per la mateixa gent que insultava o falsificava noms. I de veritat que em sap molt greu que gent que volia opinar de forma normal i respectuosa no ho puga fer. Esperem que no tinga que tornar a passar.

   I espere que a partir d’ací ens ajustem a la temàtica que estem debatint i no desviem el post.

   Gràcies!

 9. Jo en ningun moment m’he referit a que l’Església no tinga dret a dir el que considere oportu, el que no estic d’acord és en que intente imposar-nos lleis que s’ajusten a la seva religió. És a dir en este cas la llei de l’avortament possibilita l’avortament en ningún cas obliga, per tant si els creiens que té l’Església Catòlica foren fidels seguirien la recomanació que fa aquesta i no ens caldria establir una llei prohibitiva tant per als creients com per als que no.

  Llibertat per expresar-se jo seré el primer que la defense, però no es pot tractar d’imposar lleis a tota una societat. Això en tot cas ho hauràn de decidir els propis ciutadans o els seus representants polítics.

  Salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s