El PP es recupera de cara a les europees

Les enquestes publicades hui en diferents mitjans de comunicació donen com a guanyador al Partit Popular amb més d’un punt per sobre del PSOE

zapaterolliure
© Guillaume Paumier / CC-by-sa-3.0

El PSOE està notant la crisi i molt, i es que els percentatges d’intenció de vot dels socialistes han anat rebaixant-se de forma progressiva. La crisi i el desgast de govern està passant factura a Zapatero, i de fet és el més normal ja que la majoria de governs europeus establits abans de la recessió econòmica estan passant per la mateixa situació. Seria una qüestió preocupant que el partit d’oposició no s’igualara o superara al partit de govern en el context en que vivim.

Però en aquest cas crec que el mèrit no és del Partit Popular. La seva tasca a l’oposició és pot qualificar de “lamentable”. A falta de propostes alternatives serioses, s’han encarregat de buscar l’enfrontament i la divisió. Han volgut posicionar-se econòmicament amb una proposta que careix de sentit com és la famosa “austeritat”. Mentre els economistes i governs mundials opten per polítiques d’estimulació de la demanda mitjançant la despesa pública, el PP segueix defensant la congelació de pensions i fins i tot l’abaratiment dels acomiadaments. A més recentment el Partit Popular s’ha vist involucrat en una trama de corrupció que ha envolt a importants dirigents del partit.

Però si hi ha una tesi que sempre he cregut vertadera és que a l’Estat Espanyol, la bona o mala gestió al govern o a l’oposició, no influeix gairebé en els resultats electorals. Un percentatge molt elevat té ja un candidat predefinit “caiga quien caiga”, i li dona igual si està imputat en trames de corrupció o si ha fet una gestió desastrosa.

El PSOE afronta dos problemes en estes properes eleccions europees. En primer lloc la possible derrota de cara al PP, siga per falta de mobilització del seu electorat o altres circumstàncies. En segon lloc la possible fuga de vots a altres formacions com puga ser Esquerra Unida o els partits autònoms de cada territori. Per aquestos motius el PSOE ha d’assumir que la regla dels 8 anys porta camí de complir-se, i per tant si volen evitar-la necessitaran en primer lloc que la condició econòmica mundial millore i en segon lloc, i més important, canviar de candidat.

Anuncis

5 pensaments sobre “El PP es recupera de cara a les europees

 1. Jo crec que el PP tindrà la sort que no és mereix a les europees, perquè sense fer res de res les guanyara, i a més a més o fara amb un candidat que nega el colp del 36, per a més inri.

  1. quina confiança te que tindre la gent despres de decisions com la de llevar a pere solbes una eminencia parlant de economia i posar a una tia que no te ni p… idea, despres de veure com totes les previsions es queden curtes en temes de atur i crisi, el problema mes gran que te la gent es que nomes te dos punts de vista pp-psoe, i d’ahi no la traus, i despres tots els politics con iguals, etc., no pots dir que tots els gelats son igual de roins si només has provat els de nata i els de xocolate, i no vingueu en colps de estat que el pijor colp de estat el va fer el psoe a valencia quan a la batalla sels simbols, alla pels 80, es va perdre mes alli que a la batalla d’almansa

 2. El 83,7% dels espanyols es mostra en contra d’abaratir l’acomiadament i després un 40,8% diu que votara a un partit que va pregonant l’abaratament de l’acomiadament per tota Europa i que si tenen majoria en el Parlament imposaran també la jornada de 65 hores setmanals. Açò com es menja? tindrà raó l’alcalde de Getafe?

 3. Com dic en l’article el PP te una base sòlida de votants de electors d’eixos de “et vote caiga quién caiga”. Per tant no cal que és calfen el cap en trames de corrupció ni en contradiccions com les que tu dius. Molts es queixen ara de les baixes pensions, però quant el PP les va congelar tots van callar. Partidisme pur i dur.

  I a més han tingut la poca decència de posar a Mayor Oreja de candidat. Ara resulta que el nacional-catolicismo encara es presenta a les europees!!

  Salutacions!

 4. Sempres que s´ha volgut parlar del tema treball, aquestos i patronal sempre eixen en acomiadaments més barats, més flexibilitat i més camvis laborals.

  El despido el volen llevar, que el lleven i que al mateix temps quan contracten a ún si hi ha benefici (que es fera declaració trimestral de resultats com a USA) en l´empresa que siga a repartir entre tots els trebajadors, ja vorieu com callarien la bocota que tenen. Si els dol pagar, més els dol als trebajadors no cobrar.

  Estos per a mi lo que volen es retornar-nos a tots a l´epoca del caciquisme i del senyorisme passats. Una volta ja vaig sentir ja un d´estos queixarse del treball envers amb els seus fills de lo mal que estava la cosa i a la pregunta si agafaven gent dins la seva empresa (este era amo), en van contestar aixina de panxo “aixo va per ETT”. Sense comentaris, per a que parlar, en Ontinyent va ser aixo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s