Patxi López, nou Lehendakari

Hui el Parlament Basc ha ratificat al socialista Patxi López com a pròxim Lehendakari, amb els vots del PSE, PP i UPyD

patxidebat
Imatge PSE-EE

Era un acord ja anunciat, tot anat tal i com s’esperava per tal d’investir a Patxi López com a nou Lehendakari a Euskadi. Així es trenquen 30 anys continuats del Partit Nacionalista Basc al poder. l’Alternança política és la base de qualsevol sistema democràtic i en aquest sentit celebre que el canvi s’haja produït en un sentit o en altre. Així però, el problema de la política “frontista” continua al País Basc amb dos blocs clarament diferenciats.

El bloc del nou govern recentment constituït que s’autoproclama “constitucionalista”, encara que en la pràctica vinga a ser un front espanyolista en tota regla. De fet, la premsa hui es plena la boca dient que és “el primer lehendakari no nacionalista”. Això és fals el nou govern és nacionalista, nacionalista espanyol. PSE i PP proclamen que volen acabar amb la política de fronts però realment el que estan fent és jugar amb l’altra carta de la baralla.

Independentment d’això i del canvi més o menys necessari després de 30 anys, s’ha de reconèixer la bona tasca en matèria de creixement econòmic i infraestructures que ha realitzat el PNB, convertint al País Basc en una de les zones més prosperes i amb millors serveis socials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s