Així està l’Estat

Ahir va començar al Parlament Espanyol el debat de política general per tal de valorar el primer any de govern de Zapatero. Rajoy es va mostrar agressiu i poc constructiu. Els altres grups van fer propostes interessants.

parlamentlleo
© Epaminondas Pantulis / CC-by-2.0

Ahir començava al Parlament Espanyol el mal anomenat “Debat de l’Estat de la Nació”, i si algú esperava alguna cosa diferent s’equivocava. Tant Zapatero com Rajoy van seguir en la seva linea d’actuació, i els altres grups de l’oposició van ser els únics que van realitzar alguna proposta coherent.

El dia començava amb el discurs inicial del president Zapatero, aquest anunciava noves mesures per lluitar contra la crisi econòmica com la reducció d’impostos per a PIMES, ajudes per a la compra de vehicles ect… A les 16h de la vesprada feia aparició el lider del Partit Popular Mariano Rajoy, amb un discurs agressiu i fins i tot amb manca de respecte. Rajoy va arribar a tildar als diputats del PSOE de “que no sabien llegir” i que “no sabien una paraula” amb un tó despectiu. Cal destacar la manca absoluta de propostes per part de Rajoy que es va limitar a arremetre contra el Govern, al·ludint a un suposat “Pla Anticrisi” del PP que curiosament mai no explica. Rajoy va excusar la seva manca de propostes en que no tenia temps suficient.

El cara a cara entre Zapatero i Rajoy es va intensificar i es va convertir en una picabaralla de les habituals. Una d’aquelles que ens fan reflexionar realment sobre el paper de estos senyors en quant a la nostra representació. l’Única part del debat que va donar coherència política va ser el debat de propostes amb els altres grups com IU, CiU o PNB. Es podia veure clarament la diferència entre el debat Govern-PP amb el debat Govern-Altres Grups, el primer careixia de propostes o de un debat coherent i responsable, i el segon al menys donava aspecte de menys confrontació i més propostes.

+ l’Opinió d’Iñaki Gabilondo sobre el debat

5 pensaments sobre “Així està l’Estat

 1. Unes cosetes perque esta mal dit aixo de “debat sobre el estat de la nacio”? Mes coses el PP si que a fet propostes anticrisis no vol dir que el defenga pero aixo que dius no es aixi deuries enterarte abans per exemple l’ajuda a la compra de vehicles es proposta del PP. Una cosa molt important la confrontacio que hi exiteix entre el govern-PP es pura extrategia de desgast entre els dos, mentre que el govern no hi entra en confrontacions amb altres grups perque els interesa tindrels al seu costat per aprobar tot tipus de mesures

 2. Per que està mal anomenat “debat sobre l’estat de la nació”? per que baix el meu punt de vista l’Estat Espanyol no pot entrar mai dins la definició de “nació”, si no simplement entra dins la definició “d’estat” o com a molt “nació de nacions”.

  A veure no ens enganyem, al Partit Popular només li interessa traure rendiment polític de la crisi. El que dius de l’ajuda als vehicles ja estava realitzant-se d’un altra forma mijançant el Plan Vive que eixia inclús més rentable per al consumidor encara que no es veiera un efecte inmediat.

  Però si això és una mesura del PP, com m’expliques que el Parlament Valencià rebujarà fa 2 mesos amb el vot del PP aquesta proposta? Com expliques que si el PP te la solució per a la crisi siguen les seues autonomies les que estàn en pitjor situació econòmica? Fins ara l’únic que els he sentit parlar és de baixar impostos, molt innnovador això, i allò famós de “flexibilizar el mercado laboral” que es diu des de fa 20 anys i encara no sap ningú lo que és.

  No és tracta de desgast, és tracta de que aquesta és la política del PP. No se si estàs al corrent de l’oposició que fa per exemple CiU a Catalunya però t’assegure que dista molt de la del Partit Popular.

  Salutacions!

 3. El Partit Populat no fa oposició, simplement perquè vol ser el titular de la notícia i ara mateixa li toca ser el subtitular, com a molt…

  I això que dius Joan de ‘flexibilizar el mercado laboral’ jo crec que és abaratar els acomiadaments…

 4. Xe! ja estem altra volta vullguen tocar el despido. El despido igual que el treball i el salari renumerat SON un sagrat per al treballador.

  Que no se n´adonen conter que lo que fa rodar el pais es el treball i no les subvencions i ajudes? Si volen estos “politics” ajudar, que S´ABAIXEN EL SOU i que cobren lo mateix que un peo de fabrica i ja vorieu com aquestos els abaixaven els fums en un dir. Res de dietes i pagues vitalicies, açi tots com a tot fill de vei que li coste el guanyarse un jornal i tindre la pagueta de la vellea.

  Que hi ha gent en el paro? ABAIXEU LA EDAT de 65 a 55, que molts d´eixos majors ja han cotitzat més de 30 any i PER CULPA dels maleits EREs o EROs com se diga els estan FOTENT a base de bé deixant-los una pagueta de risa.

  Per conter d´aixo volen o tenen pensat apujar-la, que el qui ho va dir era el del Banc d´Espanya i damunt per a vergonya de la gent d´esquerres socialiste. Ens estant fotent un que volen posarnos a treballar fins al 67 i qui diu 67 diu tambe 75 i els peperets europeus vullgen imposar les 65 hores i la censura propia del franquisme amb talls d´internet pero seguidament pagar per el servei que un no gaudixca.

  Les hores extra prohibides i cada 2 per 3 inspeccions per les fabriques, al mateix temps creacio d´una banca de l´estat que nomes servira per donar en prestec diners, ja que els bancs tradicionals no volen.

  Als lladretrots encorbatats, a eixos que les embargaren diners i propietats fins a assolir els seus deutes, que molt de vividor hi ha.

 5. Ara els senyors de la dreta eixiràn en l’excusa que últimament més escolte: “Es que en els païssos europeus, Dinamarca te l’atur més baix i te acomiadament pràcticament lliure”.

  I si els done la raó en lo de Dinamarca, pero saben els senyors del PP que a Dinamarca quant vas a l’atur tens quatre anys de cobrament de la prestació de desocupament amb el 80% del sou?

  Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s