Sense propostes

El Partit Popular va mostrar ahir la seva manca absoluta de propostes i el seu aïllament en uns valors absolutament conservadors i dretans

Lopez_Aguilar_Ana_Blanco_y_Mayor_Oreja

l’Ocasió ho preveia, el debat preelectoral entre els candidats del PSOE i PP a les Eleccions Europees, entre Jaime Mayor Oreja i Juan Fernando López Aguilar, va centrar bona part de les matèries discutides en política nacional. Mayor Oreja es va centrar en parlar dels “4 milions d’aturats” però va mostrar la seua manca absoluta de propostes en este tema i no va fer més que clamar xifres. De fet la campanya dels populars s’autodenomina, “Ara Solucions”, algú es capaç d’explicar-me estes solucions? Són la “austeritat” i la “flexibilització laboral”? És a dir, congelació de despesa pública i afavorir els acomiadaments?

Mayor Oreja no va defraudar i va defensar els valors ultraconservadors que ell representa, va plenar-se la boca parlant de la família a pesar d’haver votat en contra d’una desena de directives per afavorir la cohesió social. Va també defensar un discurs totalment nacionalista espanyol, amb referència continua a uns valors nacionals totalment inexistents. Va demostrar a més que està per l’imposició, no calia esperar menys d’un admirador del franquisme, va rebutjar les manifestacions d’expressió lliure com la pitada a l’himne espanyol i va atacar de forma directa a la diversitat cultural i lingüística de l’Estat Espanyol.

En canvi el discurs de López Aguilar em va parèixer molt millor adequat a la realitat que vivim. Un discurs més obert, més progressista, respectuós en la diversitat, si bé també va manifestar moltes propostes sense cap aplicació pràctica. Així no hi ha dubte objectiu sobre qui va guanyar el debat, Mayor Oreja va quedar com el discurs del passat, conservador i ultra dretà i López Aguilar va quedar com un discurs més conciliador, obert i modern.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s