El debat sobre les nuclears

Amb el possible tancament de la central espanyola de Garoña s’ha tornat a encetar el debat en la societat de es deu seguir utilitzant l’energia nuclear

garonagreenpeace

En primer lloc he de dir que no soc un anti-nuclear radical (ni tampoc un pro-nuclear!) però crec que en aquest cas el debat està més enllà de la conveniència de l’energia nuclear. l’Energia Nuclear permet obtenir una quantitat important d’energia mitjançant un procés de fissió de nuclis atòmics, té l’avantatge de no ser contaminant en sentit d’emissió de gasos, en canvi és contaminant en la gran quantitat de residus radioactius que genera. És una energia perillosa però molt rendible en la producció d’electricitat.

Un ús raonable deuria fer-se d’esta energia, sense oblidar el foment de les energies renovables que a pesar de tindre encara elevats costos són el mitjà de producció d’electricitat més sostenible. En aquest cas la polèmica s’ha obert entorn a la continuïtat d’una central nuclear de 40 anys de vida i s’està plantejant sostenir-la durant 10 anys més. Si volem utilitzar l’energia nuclear d’una forma responsable i seriosa no podem estar utilitzant centrals antiquades i que ja han superat els seus anys de vida útil. Aquest fet supera el debat nuclears sí o no, és una qüestió de lògica i de seguretat per als ciutadans.

Per fer un símil, un cotxe de 20 anys pot passar la ITV, però no em direu que és molt menys segur que un que en tinga 10?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s