l’Iran dividit

Des de la celebració de les eleccions i la denúncia d’un suposat frau electoral, l’Iran ha quedat dividit en dos blocs totalment confrontats

irandividit

Els dies anteriors a les eleccions ja apuntaven la situació. I és que l’impressionant ascens del líder reformista Musavi va centrar l’espectació de la jornada, al haver aconseguit importants suports entre la població. No obstant, les eleccions mostraren una victòria aclaparadora del conservador i fins ara president de l’Iran, Mahmud Ahmadinejad, mentre que l’oposició ja va anunciar que no acceptaria els resultats.

Fins aleshores, la divisió i els enfrontaments armats han sigut la tònica general. Els òrgans de govern que formen part de la República Islàmica han anunciat repetidament proves i intents per demostrar la validesa dels resultats, tot i així l’afinitat dels màxims dirigents cap a Ahmadinejad ha quedat demostrada.

Tots aquests fets no són més que el resultat d’un sistema polític de dictadura encoberta en república, que encara no ha aconseguit arribar a la maduresa política com per fer el pas complet cap un sistema plenament democràtic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s