l’Atur continua imparable

De nou l’augment de l’atur al País Valencià ens torna a situar en la primera posició en quant a líders d’atur a l’Estat Espanyol

aturjul09
Gràfic ElPais.com

Les crisis econòmiques sempre porten una disminució del nivell de benestar, del creixement d’empreses ect.. Però res com l’atur, un dels principals problemes econòmics que deixa sense ingressos a famílies senceres que tenen que buscar-se la vida per tal de sobreviure en aquest món globalitzat. Des del començament de la crisi que estem patint l’augment de l’atur ha sigut molt destacat a l’Estat Espanyol i encara ho ha sigut més al País Valencià com a conseqüència del gran pes del sector de la construcció. Un model que s’ha impulsat des de les institucions valencianes i que ens ha portat a una greu crisi social.

l’Atur suposa una disminució del poder adquisitiu dels individus, aquesta comporta una forta contracció de la demanda que provoca una disminució del consum i dels marges de beneficis empresarials que conseqüentment porten a més atur. En fi, és una cadena immensa que porta al col·lapse social i econòmic. És per això que l’atur deu centrar el focus de l’acció governamental. En el cas valencià i espanyol, probablement aquesta acció no s’haja de basar sols en mesures concretes si no en una serie de propostes que porten a un canvi en el model econòmic cap a un més sostenible a llarg termini. Ara podem preguntar-nos, quines són aquestes mesures? Segurament és la gran incògnita a la que tenen que fer front els governants mundials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s