Baixa’t el nou disc d’ODI: Esperança Rebel

El grup d’Albaida “ODI” lliura amb descàrrega lliure el seu últim treball: “Esperança Rebel”.

Per baixar el disc complet seguiu aquest enllaç: http://www.jamendo.com/es/album/49118

Anuncis

10 pensaments sobre “Baixa’t el nou disc d’ODI: Esperança Rebel

 1. Com no podía ser d’un atra manera, el nostre amic Joanet, mos aconsella baixar la musica d’un grup musical, d’una temática clárament manifesta, i que porta per nom “ODI”, després diu que yo veig “fantasmes”, be, sen se comentaris….

 2. Ritbau, una pregunta, com és que et preocupen tant les accions violentes que pugen venir de certs grups d’extrema esquerra (que existixen per suposat) i en canvi no et preocupa gens que grups afins a la teua ideologia col·loquen bombes de baixa intensitat en seus d’altres partits o fins i tot agredixquen a persones físicament?

  Per cert Ritbau ens pots dir quins coneixements o títols acrediten els teus suposats coneixements filològics? (A banda de quatre webs blaveres és clar). Et conec i se que cap, fins i tot dubte que tingues un títol que acredite coneixements bàsics d’escriptura. Als teus principis, el que presumix de “valencianista”, escrivia en castellà, no obstant veig que ara ja t’has atrevit a escriure en un valencià purament col·loquial (còpia del oral). Eres el exemple perfecte de “blavero”: espanyolista i antidemocràtic.

  Tots els que habitualment llegim aquests comentaris hem observat com el senyor Ritbau (Ja que prefereix amagar-se baix un pseudònim) ha demostrat el seu despreci per la democràcia i menys encara pel respecte a les opinions diferents de les seues (només cal veure com es dirigeix a Joan).

  Els altres podrem ser catalanistes, venuts a l’imperi català i tot el que tu vullges, però si una cosa ens diferència és el respecte. La creença de que totes les opinions són respectables, la creença de que qualsevol pot afegir-se a una opció política i defensar-la. La creença que qualsevol ciutadà pot manifestar-se per tal de expressar lliurement el seu pensament… en definitiva un esperit democràtic que és la principal mancança de Ritbau i els seus grups afins. Aquestes persones inclòs Ritbau, que encara no se’n han adonat de que vivim en una democràcia amb lliure expressió, només es mereixen ser ignorats fins que no mostren el seu respecte cap a la lliure expressió.

  Per últim donar l’enhorabona a Joan per haver creat un fòrum on totes les opinions són possibles i respectables (Fins i tot el tó despectiu del Ritbau). És la més bona mostra del teu caire democràtic i de respecte.

  1. Pep, diu:
   “Per últim donar l’enhorabona a Joan per haver creat un fòrum on totes les opinions són possibles i respectables (Fins i tot el tó despectiu del Ritbau). És la més bona mostra del teu caire democràtic i de respecte.”

   El tó despectiu es este?
   “Et conec i se que cap, fins i tot dubte que tingues un títol que acredite coneixements bàsics d’escriptura. Als teus principis, el que presumix de “valencianista”, escrivia en castellà, no obstant veig que ara ja t’has atrevit a escriure en un valencià purament col·loquial (còpia del oral). Eres el exemple perfecte de “blavero”: espanyolista i antidemocràtic.”

   Tot queda dit……jajajajajaja, valencià coloquial.

  2. Per atra part Pep (en castellà PP 🙂 ) no hi ha cap de vegà que no done arguments de lo que dic, i que per cert ningú es capaç de rebatre, soles, com tu, sabeu dir-me, “yo ya sé qui eres, incult” i “escrivies en castellà” be, i que més dona, tamé es una llengua “vehicular” de tots mosatros, i que la llei em permet utilitzar.

   Dices que no se escribir valenciano, que escribo “valenciano coloquial”, y yo sé que no sé escribir correctamente el valenciano con normativa hecha en Valencia y por valencianos (que la hay), pero lo intento, tu no sabes escribir en valenciano, tu aplicas la normativa que han aceptado para ti en Cataluña, yo te llamo “catalanista” por que defiendes una postura que nunca ha sido real, tu me llamas “españolista” por que defiendo algo que nadie puede negar, y por eso, me llamas “antidemócrata”

   On está la teua llibertat d’expresió?

 3. Ritbau jo no intente ser filòleg sense ser-ho. I si, escric en un valencià estandard, normalitzat per tal de que els diferents “variants” valencianes tinguen una referència comuna. Vosaltres, els blavers, defenseu un model lingüístic que a banda de degradar la llengua i sotmetre-la al castellà, és purament centralista i només es parla a unes comarques donades. Aquest estándard a mi em serveix per a dirigir-me a quasi 11 milions de persones…

  El vostre orige està en el nacionalisme espanyol. Això us fa, per ideologia, tindre el que s’anomena “catalanofòbia”. Només cal veure com grups feixistes s’engalanen ara amb la senyera valenciana, amb l’únic objectiu de rebutjar tot allò provinent de Catalunya. Defenseu la diferència entre valencià i català, però en canvi no es preocupeu en absolut per la promoció, normalització i ús de la nostra llengua en tota la societat.

  La unitat de la llengua, diga-li catalana o valenciana, no és una teoria si no un fet que qualsevol pot observar. He estat diferents vegades a Catalunya i no he tingut cap problema parlant el “meu” valencià. Això em fa pensar que tots els que compartim llengua, tindriem que fer força junts per tal de normalitzar la seua situació i per tal de fer una llengua força a Europa.

  Una postura secessionista en torn a la llengua seria totalment respectable si no fora per que prové d’uns grups socials amb escàs esperit democràtic, i com tu mateix demostres, de l’extrem nacionalista espanyol. Els blavers pareix que sou violents per naturalessa, encara no m’he topat amb cap defensor de les vostres tesis que no estiga ple d’odi i rencors cap a Catalunya.

  Les vostres tesis tenen un clar component polític espanyolista i en certes ocasions feixista. Jo soc valencià i valencianista, no vull Països Catalans, parle valencià i l’únic que tinc cap a Catalunya és admiració pels progressos polítics i en matèria lingüistica que ha donat.

  Tampoc tinc intenció jo de donar-te el joc dialèctic perquè soc conscient de que la vostra ideologia la teniu molt a dins, i és molt dificil que en cap moment accepte la tolerància, la democràcia.. No una ideologia de l’odi, si no una ideologia de l’esperança, de la llibertat i de la il·lusió.

  1. Pep, el valencià estandart ya el teníen, no fea falta que vingueren els del IEC a dir-mos com parlar, tenim sigles de lliteratura valenciana, cosa que ells no tenen, que curiós, me dius que eixe valencià que yo defenc es un model lingüístic soles de unes comarques, lo qual no es aixina, pero en tot cas, seria un model de la meua terra, el que tu defens es un model que no te res a vore en la meua terra, per que es una copia del de l’IEC, que al mateix tems es un model fabricat per Pompeu i Fabra, químic que no filòleg, cubà que no català, al qual li demanaren que estandardisara el català, i fugint de les paraules que es pareixien o eren igual en castellà, que eres moltes, va clavar galicismes, arcaismes inclús inventà paraules, eixe es el model al que tú li dius “cult”, eixe es el “caballo de Troya” que mos han clavat “es que no sabíen parlar”, i encara dius que degradem la nostra llengua per el castellà, i tú per el Françés i el castellà que ells volen clar. El meu estandart me servix per a entendrem en els valencianoparlants, en els atres m’apanyé en el castellà en el que ho puc fer, més o manco, en uns 400 millons de persones que volen parlar-lo, no soles en 11 millons que la mitat no volen eixe estandart teu.

   El nostre orige es la historia, el vostre el nacionalisme català, yo no soc “anticatalà” soc “anticatalaniste”, els grups feixistes no son els de la Real Senyera, son els de la estelada, quant vullgues ho comprovem. Sí que mos preocupa la promoció del valencià, pero no mos interessa la del català, eixa per a ells, yo no rebuje tot lo que ve de Catalunya, lo que rebuje es que Catalunya me furte la meua cultura, mosatros els valencians, no necessitem furtar rés a Catalunya, per que ells si que ho necessiten? no ho has pensat mai?, els nostres clàssics, les nostres tradicions, tot es cultura catalana per a ells.

   Yo estic casi segur que he estat més vegades que tu en Catalunya, y m’ha entés be (ara més que avans després de 30 anys de catalanisació), com no podría ser d’atra manera si son llengües germanes, creus que es en l’únic lloc on tamé t’entens? passat per la part de França on parlen les llengües d’Oc y vorás, pero eixò diuen que no es català, i saps per qué?… tamé es deveses que els pares que tenim chiquets en l’escola sabem que lo que donen no es valencià, pero clar, com som incults….mira fem una cosa, lleva-li els últims 100 anys a la historia (que son els del nacionalisme català) i mirem qui són els incults. Com dia Fullana, consens sí pero no assimilasió.

   Una postura anexionista en torn a la llengua, es lo que va fer que Fullana i Alcover, únics filòlegs i coneixedors del tema que participaren en el proyecte del IEC encarregat a Pompeu i Fabra, abandonaren el dit proyecte, al donarse conter del engany al que els havien portat, eixe es el espirit democratic dels grups nacionalistes y catalanistes. Els grups catalanistes son violens per naturalea, encara no m’he topat en cap defensor de les vostres tesis que no estiga plé d’odi (que curiós sou els que teniu grups en eixe nom ODI) i rencors cap a Espanya

   Les vostres tesis tenen un component polític catalaniste, dius que eres valencianiste, pero sempre que estiga acompanyat per un “.CAT”, i no en ocasións, si no sempre, acuseu als que no pensen com vosatros de “feixistes”, yo no admire a Catalunya, yo admire a Valéncia, per la seua historia, per lo que va ser i vullc que torne a ser, per que vullc que els estudiants valencians sàpien qui va ser Francesc de Vinatea i no la trola de Vifredo el pilós, o que els valencians “anem de vacacions” i no de “vacances”, aixina te fan creure que eres mes cult y te diuen que “Vacacions” es embrutar la llengua, pero no te diuen que fa 400 anys els valencians ya dien”vacacions” i mes i mes i mes i mes…..

   Tampoc tinc intenció jo de donar-te el joc dialèctic perquè soc conscient de que la vostra ideologia la teniu molt a dins, i és molt difícil que en cap moment accepte la tolerància, la democràcia.. No una ideologia de l’ODI (tornes a repetir el mateix nom del grup), si no una ideologia de l’esperança, de la llibertat i de la ilusió.

 4. Hola ritbau, eixint de la discusió filològica (en la qual jo no soc expert ni filòleg i per tant no entraré) veig un punt comú en tots els teus escrits.

  El problema és la denominació. Podem estar fins i tot d’acord com t’he dit moltes vegades, en que Catalunya monopolitza la llengua i la cultura de l’antiga Corona d’Aragó. Però aquest fet no es pot entendre sense tindre en compte el lideratge polític que ha tingut Catalunya al llarg de la història. I això és precissament el que no hem tingut els valencians, iniciativa política ni cultural. I si això ha sigut així, ha sigut gràcies a uns certs grups socials que sempre s’han encarregat de dividir els valencians uns mirant cap a Catalunya i altres mirant cap a Espanya, i en canvi ningú s’ha fixat en el que realment importava a la nostra terra. El nostre mateix himne oficial demostra que estem venuts, “Per ofrenar noves glòries a Espanya..” quant tindria que ser “Per ofrenar noves glòries a València”. Gràcies a esta divisió l’espanyolisme ha conseguit frenar qualsevol reivindicació valenciana, ha matat el valencianisme.

  Tornant un poc a la rama filològica, no se si coneixes el cas lingüístic del País Basc on existeix una llengua totalment artificial anomenada “Euskara Batua”. Aquest procés és un cas extrem en el cas de la normativització i estandarització de la llengua. Degut a la gran diferència entre els dialectes bascos de distintes regions (que fins i tot no s’enteníen entre ells) es va crear una llengua artificial agafant característiques de cadascún dels dialectes. Hui en dia encara hi ha gent que parla basc i no coneix l’euskara batua, però aquesta unificació es feia del tot necessària per tal de posseïr una llengua forta en l’àmbit cultural i polític.

  Un símil paregut podriem establir-lo també en el cas de l’espanyol a sud-america. Hi ha regions on vas en el castellà estandaritzat (madrileny) i t’assegure que no t’entenen la mitat de paraules, en canvi no deixa de ser “espanyol”.

  Per altra banda el tema de la violència. Grups violents hi han en tots els llocs i en totes les ideologies. La diferència està en condemnar-los o no. Jo et dic que condemne rotundament qualsevol agressió violenta siga de grups que pensen com jo o diferent. En canvi tu segueixes rebutjant condemnar actes com la col·locació de bombes de baixa intensitat en seus de partits.

  De totes formes i per acabar, jo pense ritbau que aquest no és el principal problema de la societat valenciana en ple segle XXI. Aquest tema és una font de divisió i confrontació que només ha portat desgràcies als valencians. És un tema que jo crec, cada dia més, es superat pel temps. En un món globalitzat on ja pràcticament l’anglès domina bona part de l’espectre lingüístic, les llengues minoritàries o minoritzades estàn condemnades a la desaparició. I si de veritat estimem la nostra llengua hem de sembrar unió i no divisió.

  Salutacions i Bon Estiu

 5. Joan, primerament vullc donar-te les gràcies per no dirigir-te a mi com a un inclut i feixiste.

  Tinc que dir-te que estic d’acort en tu, o en la teua exposició, en un 90 %, pues dius que Catalunya ha tingut un lideratge polític a lo llarc de la historia, lo qual no es aixina, pues el seu lideratge te els inicis precisament a partir de l’abolició dels usatges per part de Felip V, que curiós no? pues Catalunya vivía hasta entonçes en una societat de costums feudals totalment desfaçà per a la época, i per que el propi Felip V, va desviar la activitat exportadora del País cap a Catalunya, que hasta entonçes tenía el Regne de Valencia, i entre atres coses va ser el responsable de promocionar el cultiu de les vinyes en el Penedés, i com no, Valencia es la que va pagar el pato, pero la verdadera importància política de Catalunya escomeça a partir de la Renaixença catalana, i sobre tot des de que Catalunya s’apropia de l’archiu de la Corona d’Aragó furtat per els franceços, domina la historia i la posaal seu favor, quant Valéncia desperta i vol recuperar la seua historia, ya es tart….atres s’han apoderat d’ella…….Joan yo lo unic que dic es…..salvem la nostra cultura i la nostra historia, que ha segut molt gran i els valencians no son conciens d’això simplement perque no mos la ensenyen.

  El País Basc no te res que vore en el de Valéncia (València = valor quimic) la seua llengua i la seua cultura mai han aportat al mon la riquea que la llengua valenciana i els valencians ens han donat.

  I per ultim, la confrontació ha vingut precisament per lo que tu has dit, la monopoliçació de la cultura per part de Catalunya, i no per els valencianistes.

  Bones vacacions….a tots 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s