El 5%

Aquesta és la barrera electoral per tal d’accedir a les Corts Valencianes. Barrera que deixa sense representació a 200.000 valencians

Amb la reforma de l’estatut PP i PSOE van seguir mantenint el que és una de les tanques electorals més elevades a l’Estat Espanyol. Es necessita un mínim del 5% dels vots a les eleccions per tal de poder accedir a les Corts Valencianes. Així la situació tricolor del Parlament Valencià contrasta amb altres territoris amb fins 7 grups parlamentaris als seus respectius parlaments.

Per posar un exemple concret. A les passades eleccions a Euskadi “UPyD” va obtindre un parlamentari amb sols el 2,14% dels vots, mentre que a casa nostra el 2003 , el BLOC va obtindre el 4,77% dels vots i es va quedar sense cap parlamentari.

Aquesta tanca imposada per PP i PSOE pretén mantindre la seua hegemonia política i deixar fora de joc a altres grups polítics als que dificulten la seua acció política. És per això que la tanca de 5% suposa un entrebanc a la representació ciutadana, que deixa a uns 200.000 valencians sense cap tipus de representació política. És necessari que els ciutadans ens mobilitzem contra el monopoli polític que PP i PSOE volen imposar al nostre país. La mobilització ha començat ja a les xarxes socials on ja s’han creat diferents grups de suport a la iniciativa contra el 5%.

Anuncis

Un pensament sobre “El 5%

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s