Pujar impostos?

Ahir el president del govern espanyol va anunciar la ja previsible pujada d’impostos que tindrà lloc en breu. La mesura te com a objectiu reforçar les prestacions socials i reduir el dèficit

[picapp src=”5/0/1/d/Merkel_Invites_For_eec2.jpg?adImageId=4877351&imageId=4072598″ width=”234″ height=”160″ /]

Pujar impostos en plena crisi econòmica? Evidentment no pot ser positiu però tal vegada si necessari per finançar altres tipus de mesures. En general si atenem a l’escenari econòmic actual les accions que dictaria la lògica per tal de reactivar la demanda i per tant l’activitat econòmica, seria aplicar una política de baixada d’impostos i de tipus d’interès. Tot i això no necessàriament ha de ser baixar impostos, si no que també és molt important augmentar les transferències als consumidors, augmentant així de la mateixa forma la seva renda disponible. Però totes aquestes accions és evident que tenen un límit, i això és l’elevat dèficit amb que l’Estat pot arribar a trobar-se. Per això és important gestionar bé aquesta política per no trobar-se en una situació caòtica en els comptes públics.

Una pujada d’impostos d’entrada és negativa per a la situació que travessem, però per altra banda és pot compensar àmpliament amb mesures socials que augmenten la renda disponible d’aquells que menys tenen. La pujada també te que ser selectiva, i afectar a aquells impostos que graven un major patrimoni i/o renda.

Per últim comentar la postura del Partit Popular en quant a aquest tema. El senyor Montoro ens diu que no volen pujades d’impostos, i al mateix temps crítica l’alt dèficit de l’Estat. Com és menja això? Això només és possible d’una forma que és realment el que ells amaguen: reduint les prestacions socials al màxim.

Anuncis

4 pensaments sobre “Pujar impostos?

  1. l’Alternativa del PP en matèria econòmica no deixa de ser una alternativa encoberta perquè no seria popular. La seua alternativa és la de la “austeridad” que per a que ens entengam és reduïr despeses entre elles les destinades a ajudar els ciutadans que més ho necessiten. Precissament el que hi ha que fer en èpoques de crisi és invertir, estimular la demanda posant en circulació més diners… encara que s’haja de suportar un dèficit elevat, si no mirem el d’EEUU.

    Salutacions!

  2. politics tots son uns lladres que només pensen en el benefici personal i del partit, es a dir, fer el que siga per a tornar a guanyar. PP=PSOE, no hi ha diferencia de idees entre ells, tots dos son igual de mentiders, farsants… pense que el poble valencia, catala, espanyol,vasc,galleg, andalus..tindría que dir prou i fer una revolucio tipo maig del 68 en França.ja esta be de burlar-se de nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s