Prohibit expressar-se

La justícia a petició de l’advocat de l’Estat Espanyol, ha prohibit la cessió d’instal·lacions al municipi català d’Arenys de Munt per a una consulta sobre la independència sense caràcter vinculant

cartellarenysdemunt

Una iniciativa ciutadana independentista organitzava al municipi català d’Arenys de Munt una consulta popular per tal de conèixer l’opinió dels seus ciutadans en relació a la independència de Catalunya. Poc després tots els partits del consistori excepte el PSC, van donar suport a la iniciativa i van anunciar la cessió de les instal·lacions municipals per tal de realitzar la consulta.

Tota aquesta iniciativa però, era un perill per a la unitat de la “nació” espanyola, ja que l’iniciativa podia estendre’s a altres municipis i fomentar un augment de l’independentisme a Catalunya. És per això que el PSOE espanyol es va apressurar a llançar ràpidament els advocats de l’Estat contra aquesta consulta, on finalment la justícia va prohibir el suport consistorial a la iniciativa. El motiu? Com sempre la famosa “Constitución Española” que segueix vigent a pesar de que una gran part dels nostres ciutadans actuals no li han donat suport. Així aquest text passa de ser una legislació protectora de drets, a un còdi penal en tota regla.

Amb aquesta acció censora amb l’expressió popular, l’Estat Espanyol només demostra que te por de conèixer l’opinió dels ciutadans, probablement perquè sap el resultat. Com és possible que en un estat democràtic es prohibisca als ciutadans expressar la seua opinió sobre un tema concret? El tema transcendeix de Catalunya i la seva independència, i és que aquesta justícia censora de la voluntat popular ens afecta a tots com a ciutadans. Així, els companys de “VilaWeb” han iniciat una campanya de recollida de signatures per tal de defensar aquest dret que tenim tots d’expressar-nos, el manifest es pot signar ací.

Anuncis

7 pensaments sobre “Prohibit expressar-se

  1. Eixò no mes passa en este País, que un sector de la ciutadanía creu que el dret a la “llibertat d’expresió” o a la “democràcia” es sinònim de “tot val” i tot es per eixir en els diaris i quedar com a “valentons”. Que ridiculs que son en alguns llocs…..i no més mos faltava el “VilaWeb” que la gran majoría de articuls els fan funcionaris en hores lectives, mes valdría que feren la seua faena.

  2. Be, després de la fantasmà de Arenys de Munt, com era de asperar, la justícia no ha fet res contra esta gentola que ha chafat els drets dels ciutadans que no votaren, o siga de un 59 %, i es que en ve al cap un atre artícul de Joan que dia que la justícia estava politisà… i tant i tant.

    1. perdona ritbau, pero aci no s’han xafat els drets de ningú, els que volien votar han votat, i els que no volien no ho han fet. Quan Garzón va destapar lo del cas GAL, ahi la justicia vos agradava molt. I no t’he sentit dir res quan De la Rua i el TSJ de Valencia han amagat tota la informació del cas Gürtel que venia desde Madrid (misteriosament ha desaparegut) per a tancar el cas de Camps i companyia. Com tu dius, si que esta polititzada la justicia si.

  3. Ritbau si tu consideres que s’han “xafat” els drets perquè un 59% no anaren a votar, aleshores et pareix que tenen legitimitat les eleccions europees amb un 20% de participació?

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s