Un deute no tan terrible

Així es titulava el article que llegia fa uns dies publicat al New York Times per el premi nobel d’economia, Paul Krugman. No hem parat últimament d’escoltar la paraula “déficit” i és precisament una de les màximes preocupacions governamentals per a l’eixida de la crisi. Sense anar més lluny el president espanyol ja ha anunciat que esta estudiant pujades d’impostos tant directes com indirectes, amb l’objectiu de reduir el deute públic i continuar finançant les prestacions socials als desocupats i pensionistes. Tant PSOE com PP han posat el perill del dèficit públic com un dels perills a afrontar abans i després de l’eixida de la crisi.

[picapp src=”7/a/4/e/Professor_And_Columnist_3aa2.jpg?adImageId=4877193&imageId=2018528″ width=”380″ height=”260″ /]

Així però, segons Paul Krugman, el dèficit no és un perill a mitjà termini per a l’economia. De fet afirma contundentment que els dèficits públics han ajudat a no reviure una situació com la de la Gran Depressió. Afirma també que és necessari que els governs i els nostres polítics estiguen disposats a seguir augmentant el dèficit durant uns quants anys més, per tal d’estimular la demanda i compensar la baixada de l’activitat econòmica. Així, Krugman creu que fins que no eixim de la recessió no es convenient que els governs es plantegen de nou equilibrar el seu pressupost.

Hi ha alguna cosa de la que preocupar-se? Si, però els perills són polítics, no econòmics

Us recomane que llegiu la traducció de l’article que publica “El País”, ja que sens dubte proporciona una visió diferent i no tant contada com al que estem habituats.

+ Article de Paul Krugman a ElPais.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s