Tensió a Hondures

El conflicte polític a Hondures està en el seu punt més tens degut a la presència del legítim president a l’ambaixada del Brasil al país. Un colp d’estat militaritzat prenia el poder fa uns mesos i expulsava del país al president escollit per les urnes Manuel Zelaya. Des de aleshores es va nombrar un altre president, Roberto Micheletti que ostenta actualment la presidència del país. Tot i això, el rebuig per part de la comunitat internacional ha sigut únanim i tots els països han pres mesures excepcionals per tal de condemnar la presa del poder per la violència a Hondures.

[picapp src=”2/d/2/1/The_Organization_Of_30f0.jpg?adImageId=4877266&imageId=5147568″ width=”380″ height=”247″ /]

Després de diferents intents físics i polítics per accedir al seu país, Zelaya ha aconseguit refugiar-se a l’ambaixada brasilera a Hondures. Allí amb el suport del Brasil i del seu president Lula, a banda de la major part de la comunitat internacional, esperava poder negociar una eixida pacífica al conflicte. Tot i això, Micheletti no s’ha mostrat disposat a cedir ni un pas i ha tret les tropes al carrer per tal d’envoltar l’edifici on es troba Zelaya. El govern hondureny no ha escatimat en utilitzar la violència contra els seguidors del legítim president provocant fins i tot un mort entre els manifestants.

És de celebrar que la majoria de països s’hagen mostrat contraris al cop d’estat, no podem deixar que la democràcia es veja amenaçada per la violència d’uns quants que no accepten les regles del joc. Per tant queda clar que el legítim i just president és Manuel Zelaya, que va ser escollit democràticament pels ciutadans del seu país. I és més, la poca passivitat que han mostrat els colpistes diu més encara de la seua forma de governar i d’arribar al poder. No obstant, més enllà del problema polític, aquest fet suposa un gran problema per a la població hondurenya. En primer lloc per la inestabilitat al país, i en segon lloc pel gran deteriorament que sofrirà la seua economia degut a la retirada de les ajudes internacionals.

Anuncis

2 pensaments sobre “Tensió a Hondures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s