Obama nou premi nobel de la pau

El president nord-americà ha estat nomenat Premi Nobel de la Pau d’aquest any 2009. La polèmica s’ha alçat de seguida sobre la legitimitat del premi.

[picapp src=”0/e/3/9/Obama_Discusses_Regulatory_2f5c.jpg?adImageId=5063076&imageId=6761875″ width=”234″ height=”154″ /]

Probablement algú llegint aquest article pensarà, i que ha fet aquest home per merèixer açò? Doncs la veritat és que bàsicament res a banda de bones intencions. No fa ni un any de la victòria d’Obama a les eleccions presidencials dels EUA i sembla que el fenomen mediàtic que recau sobre la seua persona continua alçat polèmica i premis (tot siga dit). Si bé és cert que Barack Obama ha vingut carregat d’idees regeneradores per al món i més encara per als Estats Units, també és cert que les bones paraules moltes no s’han convertit en fets. Només cal veure el cas de Guantánamo, la reforma sanitària o l’eixida de l’Iraq.

No obstant cal dir que el premi nobel pot incentivar i fer pal·les el suport a les idees i propostes del president nord-americà. No és noticia com molts extremistes al seu país el tracten de “socialista”, fins i tot l’han arribat a comparar amb Hitler per la seua proposta d’un sistema de salut universal. Així podem dir que la conclusió és que és un premi inmerescut pels fets, però merescut per tal d’impulsar la seva acció al món.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s