Política errada

Aquests últims dies s’han produït de nou detencions de dirigents de l’esquerra “abertzale” basca, acusats de intentar reconstruir l’estructura de la il·legalitzada Batasuna.

oteguiSempre m’ha semblat que el conflicte basc s’encara d’una molt mala manera per part del poder polític i com no per part de la justícia. He parlat moltes vegades ací de la necessitat de buscar una eixida negociada al conflicte. No obstant cada pas que la justícia dona amb detencions i arrests ens allunya més de l’objectiu d’aconseguir la pau a Euskadi. A banda estes decisions criminalitzen injustament a tota l’esquerra independentista basca, el que pot provocar un legitimament de la mateixa violència que duen a terme alguns individus propers a estos sectors.

La acció democràtica no te que ser intentar eliminar les veus dissidents si no buscar una eixida democràtica al conflicte. Per això, i per molt que als partits espanyols no els agrade, és necessari restablir una negociació amb totes les parts implicades al conflicte, i com no, si és necessari, demanar ajuda internacional. l’Objectiu del Govern Espanyol i Basc d’acabar amb el conflicte amb detencions, probablement és una quimera més que altra cosa. Només cal veure el cas d’Irlanda del Nord on la majoria d’acords pacífics amb bandes armades s’ha dut a terme mitjançant la negociació i posterior abandonament de les armes.

Fins ara, encara no hem trobat cap Govern decidit a acabar plenament amb el terrorisme. Bé, m’autocorregisc, la primera legislatura del PSOE al Govern semblava que estaven decidits a avançar per la via de la negociació, però sembla que la impopularitat de la mesura els ha tornat enrere. El problema, com dic, no és solucionarà fins que no es pose damunt de la taula de manera seriosa i s’establisca una via plenament democràtica i negociada.

Un pensament sobre “Política errada

  1. Tots els goberns de la democracia han intentat acabar amb el terrorisme, tant els de Suarez, com els de Felipe, els d’Aznar i els de Zapatero, el que pasa es que sempre que han estat negociant els terroristes han trencat les negociacions tornant a matar, i evidentment, aixina no es pot negociar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s