Creixement no és igual a menys atur

Així ho han demostrat les dades fetes públiques hui als Estats Units on la taxa d’atur s’ha situat en el 10,2%. El nivell més alt des del 1983

[picapp src=”0271/223a3a58-81d5-405c-addb-182a5462d8b2.jpg?adImageId=7165632&imageId=275174″ width=”234″ height=”156″ /]

Sembla que la lleugera recuperació està ja en procés en alguns països, tot i que el creixement no implica que no es seguisquen destruint llocs de treball. Així mentre, als Estats Units el PIB remuntava un 3,5% trimestral segons les últimes dades, l’atur continua pujant segons el que hem conegut hui.

Això ens demostra que de vegades la relació que es planteja entre creixement del PIB i creació d’ocupació no és tant estreta. Si bé és cert que alguns països com França, Alemanya o els EUA ja estan eixint de la recessió en termes de PIB, encara estàn lluny de la creació d’ocupació i del creixement econòmic sostingut. Recapitulant, pareix que el panorama post-crisi està deixant tota una sèrie de països que avancen cap a la recuperació, i altres que encara tenen un període d’incertesa. Entre l’últim grup és troben els països més perjudicats per la crisi, als que com a Espanya, ha coincidit una crisi financera internacional amb una crisi de model productiu interior.

Tot i això el que volia demostrat amb aquest article és que el que ens venen als mitjans de comunicació no és del tot cert. Que la remuntada del PIB no es te perquè traduir en creació d’ocupació, si bé és cert que serà més fàcil propiciar-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s