La polèmica de les descàrregues

Ahir mateix es coneixia que el projecte de llei del govern nomenat “Llei d’Economia Sostenible” introduïa la possibilitat de tallar accés a llocs webs per motiu de drets d’autor

[picapp align=”center” wrap=”false” link=”term=downloads&iid=262051″ src=”0258/3728504c-7aa3-49c0-bb45-1d5d1748f108.jpg?adImageId=8004109&imageId=262051″ width=”234″ height=”156″ /]

La “Llei d’Economia Sostenible” promoguda pel Govern Espanyol, planteja la possibilitat de que una comissió del ministeri de cultura puga tallar l’accés a webs que infringisquen els drets d’autor. La mesura ha provocat la reacció de tota la comunitat d’internautes i l’adhesió a el “Manifest per els drets ciutadans a internet”. El manifest ha rebut milers d’adhesions entre elles la d’aquest bloc, i a més ja compta amb un grup a Facebook. Hui una representació del ministeri i dels internautes s’han reunit, però sembla que Cultura segueix ferma en la seua intenció.

Sempre he sigut dels que pensen que els autors tenen els seus drets com a creadors culturals i és lògic que tinguen una contraprestació per la seua tasca. S’han plantejat diferents mètodes per protegir estos drets. A França s’ha escollit l’opció de desconnectar als usuaris que descarreguen continguts protegits amb drets d’autor, i a altres països s’ha optat per mesures semblants. Totes elles, però, amb una diferència respecte a l’espanyola, el tancament ha de ser autoritzat per un jutge. En canvi, en proposta espanyola serà una “Comissió del Ministeri de Cultura” la que decidirà la suspensió cautelar d’accés a certes webs.

Per altra banda, com molt bé diu el Manifest a que m’adherisc, la mesura no te cap altre objectiu que protegir un model de negoci que ja s’ha mostrat obsolet. La industria cultural te que ser conscient de les noves tecnologies, i introduir un nou model de negoci basat en aquestes i adequant-se a la realitat social existent. Trobe que per exemple iniciatives com Spotify, que permet escoltar música de tots els catàlegs discogràfics a canvi de petites pauses de publicitat, són el exemple que s’hauria de seguir. Personalment fa temps que utilitze aquest programa, i per tant, no veig necessitat de descarregar cap tipus de música per altres canals. La industria cultural necessita innovació, i no pagar-ho coartant els drets de tots els internautes.

Anuncis

Un pensament sobre “La polèmica de les descàrregues

  1. Pense sincerament que hi ha que trobar una solució que deixe a tots satisfets, però crec que no es aqeust la millor…
    Pel que dius del Spotify tens raó, però cal pensar que eixe programa no el pots ficar al mòbil, mp3 o similars, i a la gent li agrada portar la música damunt..
    La solució és díficil de trobar.. però algo s’ha de fer ja.

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s