84% a favor de una reforma constitucional

Hui alguns diaris com “El País” o “Público” publiquen enquestes que apunten a que una majoria de ciutadans està a favor de la reforma de la constitució


Normalment el 6 de Desembre, més conegut com a dia de la Constitució Espanyola, sol ser un dia de “piloteig” i “alabança” cap a la constitució del 1986. Tot i això, aquest any alguns diaris estatals ens han sorprès amb la publicació d’enquestes que apunten a que una majoria de ciutadans estarien a favor d’una reforma constitucional. Les opinions respecte als temes a reformar són diverses, i van des de el canvi de règim monàrquic, fins a l’eliminació de les referències a l’església catòlica.

Tot i això la reforma no és tan fàcil com sembla. La Constitució en si mateix, conté una espècie “d’auto-blindatge” que fa molt difícil la reforma dels articles claus de la mateixa. Per tal de retocar articles com els referits a la monarquia i altres de destacada importància, caldria una votació a favor al Congrés de 2/3 de la cambra (pràcticament impossible). Després s’haurien de dissoldre les Corts i tornar a convocar eleccions. Esta nova cambra deuria de tornar a ratificar la reforma per 2/3 de la cambra de nou, i finalment tindria que ser sotmesa a referèndum.

Us recomane si esteu interessats que llegiu els dos articles que detallen aquestes dos enquestes:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s