Oltra o Morera

El debat sobre el canvi de síndic al grup “Compromís” ja s’ha obert a la premsa. La coalició de cara a les properes eleccions apropa a BLOC e Iniciativa, amb un possible pacte a la ciutat de València amb Joan Ribó com a candidat

Dos debats simultanis s’han obert al voltant del BLOC e Iniciativa, en primer lloc el pendent canvi de síndic en el grup i les candidatures de cara a les properes eleccions.

El canvi de síndic és una tasca que queda pendent des de l’escició d’EU del grup. El BLOC, si més no en un acte de voluntat política, ha deixat que Mònica Oltra haja sigut la síndica del grup durant bona part de la legislatura. I dic que ha sigut un acte de voluntat política, perquè Mònica Oltra representa a un partit que no sabem ni quants vots té. És lògic que ara la major part del pes de la coalició recau sobre el BLOC i és per tant Enric Morera qui deuria ser el síndic del grup. Davant aquesta lògica, ja ha sorgit tot un grup de gent i periodistes, que diuen que Oltra és molt millor síndica que el que podria ser Morera. El cert però, és que Oltra ha aconseguit tot el seu protagonisme gràcies a actes i paraules que no podem qualificar com a adequades. Des de la bajanada de la camisa, fins acusar el PP de practicar la mateixa repressió que el règim franquista. Mónica Oltra possiblement serà millor síndica, per aquells que busquen ser protagonistes com siga, o que busquen una representació anticapitalista i d’esquerra simplista.

La veritat és que m’ha alegrat molt la noticia de la possible reaparició de Joan Ribó en la política valenciana. Sens dubte és l’oportunitat que necessita l’alternativa a la ciutat de València per tal de aconseguir representació a l’Ajuntament de cara a les properes eleccions. El pacte BLOC-Iniciativa a nivell autonòmic ja està gairebé tancat, a València encara està al “forn”, però esperem que s’aconseguisca una bona candidatura i amb un bon cap visible com seria Ribó.

12 pensaments sobre “Oltra o Morera

 1. Per a mi els dos son bons, pero m’agrada mes la manera d’explicarse de Monica (exceptuant lo de les camisetes), em va agradar mol cuant va di lo de avantpasats ideologics.

 2. precisament eixa afirmacio em pareix del tot incorrecta. Perque per la mateixa regla els avanpassats ideologics del PSOE o de IU son la URRS i tots els crims que s’han comés en nom del socialisme i el comunisme

 3. El PSOE e IU, si no recorde mal, van renunciar al marxisme, pero el PP encara te com a president fundador i com a senador a Fraga, que va ser entre altres coses, ministre del criminal de Franco.
  Un salut

 4. El PSOE si que va renunciar al marxisme, però IU no. De fet tant IU com Iniciativa encara segueixen plantejant uns arguments, sobretot en quant a política econòmica, que encara refereix a estes ideologies. Són models i ideologies que ja s’han mostrat fracasades…

  És a dir, tornant al tema, este tipus d’afirmacions no són necessàries. Perquè si bé en el PP hi ha gent més propera a l’extrema-dreta, també hi ha gent que és demòcrata, i no podem generalitzar d’eixa forma.

  En este sentit a Oltra li falta l’argumentació en dades i coherent. No és pot dir que tot és un desastre sense tindre una visió objectiva i estadística.

  Salutacions!

 5. Es cert que en el Pp hi ha gent moderada i de centre, per eixe motiu, crec jo que el pp es deuria quedar com estaba abans, es a dir abans el Pp, o millor dit Ap, era un partit de dreta, i alla per els finals del 80 va voler centrarse un poc i molta gent que abans era de la UCD, del CDS, del PDP, o del PL, varen entrar dins del Pp, jo crec que actualment el PP es deuria de dividir en un partit de dreta i en un altre partit de centre, ja que per el que jo veig hi han moltes diferencies ideoligiques entre uns militans i altres.
  En cuant a que el model del maxisme ha fracasat, es veritat, pero tambe ha fracasat el model del capitalisme i el tenim ahi.
  I jo crec que Monica si que es coherent en la major part de les coses que diu, i crec que si que te una visio objectiva i estadistica del que diu.
  Un Salut

 6. Home, això de que el model del capitalisme ha fracasat… Creus que tot el progrès econòmic i tecnològic que hem tingut en aquestos últims anys havera sigut possible sense una economia de mercat?

  Pel que respecta Mònica Oltra, no és poden fer provocacions del tipus samarreta o del tipus de qualificar a tots de feixistes, i després pretendre que el respecten.

  Salutacions!

 7. Pense que eixos comentaris de si Morera o Oltra, o si Ribó si o no, no ajuden gens a les converses entre els dos partits.Si podem donar la nostra opinió, però cadascú agranarà cap a la seua casa i si cadascú agrana cap a la seua casa no anirem enlloc.Fa falta unitat, unitat i tres vegades unitat,per totes bandes.Tant des de el Bloc, com des d’Iniciativa, com dels Verds; i per què no de En moviment, i d’ERPV?.

 8. És evident que cal unitat, però cal voluntat d’unitat per totes les parts. ERPV per exemple no ha manifestat voluntat d’unitat mai, ells van a la seua.. Mira com van vetar el BLOC per a les europees, o com no es van sumar a Compromís el 2007 que era la alternativa real al PSOE i el PP…

  Salutacions!

 9. Jo no sabria dir qui dels dos, o que es el que mes convindria, pero la veritat que a mi els dos m’agraden prou, i mónica oltra diu les coses prou clares que es el que moltes vegades fa falta. mireu el video

 10. És evident que Oltra agrada més a aquells més propers a tesis més esquerranes, en canvi els partidaris de tesis més nacionalistes i de centre-esquerra ens agrada més Morera.

  Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s