2009, any de crisi i corrupció

Últims dies ja de l’any 2009, un any que s’ha caracteritzat per la profundització de la crisi econòmica i pel notable augment dels casos de corrupció política

[picapp align=”center” wrap=”false” link=”term=crisis&iid=7431125″ src=”5/3/3/0/Chinese_worker_walks_1705.JPG?adImageId=8712580&imageId=7431125″ width=”234″ height=”315″ /]

Crisi i corrupció, així podríem definir l’any 2009. Aquest any hem viscut probablement el pitjor de la davallada econòmica que ens esperava, l’atur ha arribat a nivells màxims i la producció ha sofrit davallades importants. Tot i això, aquest fet ens fa que de cara al 2010 pugem esperar un any molt millor en el sentit econòmic. Altres grans economies com França o Alemanya ja estan començant a registrar tasses positives de creixement, tot i que cal dir que aquestos països van entrar molt abans en recessió que nosaltres. Així és evident que l’economia valenciana retrasarà un poc la seua recuperació, explicable sobretot per l’important pes que tenia el sector de la construcció.

La corrupció ha sigut una de les altres noticies destacades de l’any. Nombrosos responsables públics, entre ells el President de la Generalitat Valenciana o el que era Secretari General del PPCV, s’han vist implicats en assumptes de corrupció els quals encara estan en mans de la justícia pendents de recursos i de noves evidències a investigar. El País Valencià ha sigut un dels territoris on la corrupció ha tocat més fort, tot i això, la corrupció política també s’ha extés a Catalunya i a bona part de l’Estat Espanyol.

Com veieu no podem fer una molt bona valoració político-econòmica de l’any 2009, però aquest fet ens fa que tinguem esperança en que el 2010 serà un millor any. Reptes importants tindrem que afrontar en el proper any, com la solució al canvi climàtic, afrontar la recuperació econòmica  o com posar fre a la corrupció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s