Brown en la corda fluixa

Com s’ho fa Gordon Brown per aguantar a 10 de Downing Street? Que algú m’ho explique! Fins i tot el titular d’aquest post ja em pareix utòpic, ja s’ha dit tantes vegades que el “premier” britànic estava en les últimes que ja no se molt bé que pensar.

La noticia més comentada ahir pels mitjans del Regne Unit  era la convocatòria d’una votació secreta entre diputats laboristes per decidir sobre el futur de Gordon Brown. La llança l’havien obert un diputat i una diputada del partit laborista, que havien enviat una carta escrita a tots els seus companys convidant-los a reflexionar sobre la conveniència de que Brown seguira al capdavant del partit.

La portada del “The Guardian” no pot ser més il·lustrativa: “Brown, el motí final”. I no és per a menys, ja que el descontent dins del partit del primer ministre sembla evident. Els conservadors liderats per David Cameron els porten un avantatge molt gran segons les enquestes. El desgast de anys de govern laborista i la poca confiança que transmet Brown sembla ser el problema. Davant la iniciativa empresa pels diputats laboristes, la reacció esperada va arribar, tot i que un poc més tard del que s’havia previst. La defensa de Brown per part dels membres del seu govern va tardar hores a aparèixer. Fins i tot el que s’apuntat com un dels seus possibles successors, David Milibant actual ministre d’exteriors, va tardar varies hores a fer una declaració a la premsa recolzant Brown.

Serà el “motí” definitiu? Sembla que no, ja que la major part de diputats laboristes semblen disposats a donar suport a Brown, tot i que son conscients de la gran derrota electoral que els espera. Les pressions dins del partit per renovar la candidatura seran moltes però no sabem amb certesa quina serà la definitiva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s