Torna la polèmica per l’aigua

La reserva hídrica que planteja l’estatut de Castella La Manxa podria deixar el transvasament Tajo-Segura sense efectes pràctics i posar en perill bona part de l’activitat agrícola i econòmica valenciana

La polèmica de l’aigua està de nou oberta. En aquesta ocasió en un front totalment diferent, però molt més important per als interessos de la nostra terra. L’Estatut de Castella la Manxa, al que donen suport PP i PSOE d’aquesta comunitat, planteja una reserva hídrica de 6.000 hectòmetres cúbics que anul·laria el transvasament Tajo-Segura i posaria en greu perill a les comarques valencianes del sud. El Partit Popular valencià ha mostrat el seu descontent, però tot i això sembla que la decisió del partit a nivell nacional serà la que valdrà. La pressió de Maria Dolores de Cospedal sembla fer efecte i tot apunta a que PP i PSOE podrien votar junts al Congrés dels Diputats.

El PPCV, com dèiem, a pesar de haver mostrat el seu descontent no ha sigut capaç de passar de la propaganda i els discursos sense accions concretes. Cotino s’ha queixat tots els dies a Canal9 però no ha sigut capaç de plantar-se front a la direcció nacional del PP. Per la seua banda el PSPV i Alarte han estat pràcticament desapareguts i sembla també que prevaldrà la decisió dels socialistes de Castella La Manxa. És l’exemple perfecte de la poca conveniència de tindre un partit sotmès a una direcció a Madrid. Quant es tracta de defensar els nostres interessos Madrid preval. En canvi un partit estrictament valencià com el BLOC ha anunciat avui que ja s’ha posat a treballar per tal d’arribar a acords amb els partits nacionalistes amb representació al Congrés dels Diputats per tal d’evitar l’aprovació de l’estatut de Castella La Manxa. La diferència està ben clara.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s