Crònica des de “Les Corts”

Hui he tingut l’oportunitat d’assistir com a “espectador” a la sessió plenària de Les Corts Valencianes que tenia lloc aquest matí. La sessió s’esperava tensa per l’expulsió ahir del síndic socialista Ángel Luna i pels insults llançats per Cotino cap a la diputada de Compromís, Mònica Oltra.

Fins minuts abans de la sessió no estava clar si hi hauria plenari o no. La expulsió ahir del síndic socialista, Ángel Luna, deixava el seu grup sense possibilitat de preguntes a Camps. Finalment sembla que un acord entre els síndics dels diferents grups parlamentaris ha possibilitat que Luna poguera ser present a la sessió. L’altre incident d’ahir es va produir per les paraules de Juan Cotino adreçades cap a Mònica Oltra, a la que va qualificar de “filla de puta” en altres paraules.

Així hui el primer torn de paraula ha sigut per Cotino que s’ha volgut disculpar amb Oltra. Seguidament en el torn de preguntes del grup parlamentari socialista, Ángel Luna, ha insistit en la manca de democràcia dins del parlament valencià. A aquesta acusació el president Camps ha acusat a Luna d’auto-excluir-se i en general ha presumit de la seua suposada “voluntat de diàleg i d’acord”. Així, Luna ha conclós que Camps actua com la “mafia siciliana”

El síndic de Compromís, Enric Morera ha proposat al president apostar per la gratuïtat de l’autopista AP-7. Camps ha dit que apostaran per esta iniciativa, tot i que Josep Maria Pañella l’ha acusat de contradir-se amb els fets reals i estar a la mateixa vegada en el “sí” i en el “no”. Tot i això és interessant l’actitud que últimament te Camps amb el grup Compromís, sembla que no li agrada que li lleven el monopoli dels “suposats” interessos valencians que diu defensar. Les intervencions d’Enric Morera ja van ser objectiu de Camps la setmana passada i hui ha tornat a acusar a Compromís d’estar dividit.

Sembla fins i tot que al president li preocupa més Compromís que els propis socialistes. Aquest fet és senyal de que tant Enric Morera com la resta de diputats del grup estan fent-ho d’allò més bé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s