Un retall alternatiu

Podem estar, o no d’acord, amb la necessitat de retallar el dèficit públic. Podríem veure-ho com una simple necessitat per parar els peus als especuladors, o com una necessitat per a les finances estatals. Personalment m’incline més per la primera opció. Els governs no s’atreveixen a solucionar el vertader problema que és la desregulació financera i els lliures moviments dels especuladors, i aleshores opten per intentar frenar les possibilitats de que especulen en perjudici de la zona euro.

De fet fa uns moments llegia a “El País” que hi havia ja consens a l’UE per sancionar als països que incompliren el Pacte d’Estabilitat i Creixement, és a dir menys del 3% de dèficit públic. Ara mateixa ho superen tots, així que a veure qui serà el “llançat” que es sancionarà a ell mateix. En tot cas com dèia és un intent de solucionar un problema sense tindre en compte les bases del problema.

Però bé, ja que pareix que el sistema ens exigeix retallar el dèficit, veiem on ho fem. El senyor Zapatero fa uns dies anunciava les seues mesures: retall de sous de funcionaris, congelació de les pensions, entre d’altres.. Totes les mesures lògicament afecten als que menys tenen, sobretot en el cas dels pensionistes. Però bé, és possible un retall alternatiu sense tocar la despesa social? Doncs sí. El diumenge “Público” publicava un article on economistes no-neoliberals indicaven partides on es podria retallar sense afectar directament als ciutadans. Us deixe l’enllaç i li feu una ullada, perquè és realment interessant:

+ Público: “Un ajust sense tocar la despesa social, és possible”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s