Dur cop a l’economia valenciana

Hui no és un bon dia per a l’economia valenciana, perdem la nostra entitat financera de referència, després de perdre també la CAM. Ara mateix la única caixa estrictament valenciana és Caixa Ontinyent. Us deixe la noticia i si de cas en quant tinga temps escriuré un poc més sobre el tema.

Bancaixa cau en l’òrbita de Caja Madrid, que així supera La Caixa

La caixa valenciana s’afegeix a la fusió freda dirigida per Caja Madrid, on ja hi ha Caixa Laietana · Dur cop a l’economia valenciana, que perd una de les institucions de referència · La nova caixa serà la més gran de l’estat espanyol · Caixa Ontinyent queda com a única caixa de matriu valenciana després dels pactes de les dues grans, CAM i Bancaixa

Caja Madrid i Bancaixa han convocat els respectius consells d’administració aquesta tarda per a estudiar una possible fusió. La caixa valenciana podria afegir-se a la fusió freda que s’està ultimant entre la caixa madrilenya, Caixa Laietana i les caixes de Canarias, Rioja, Ávila i Segovia. En cas de confirmar-se, la caixa resultant tindria un volum d’actius de més de 339.000 milions d’euros i, per tant, superaria de 60.000 milions La Caixa.

Si els consells d’administració de les caixes acaben aprovant la fusió, mancaria el vistiplau del Banc d’Espanya, que segons algunes fonts ja hauria donat el seu permís. De fet, el Banc d’Espanya ja va donar un impuls a la fusió freda de Caja Madrid amb Caixa Laietana i quatre caixes espanyoles.

Amb aquesta fusió no quedaria cap gran caixa valenciana, car la Caixa del Mediterrani (CAM) ja va pactar una fusió freda amb amb Cajastur (Astúries), Caja Cantabria i Caja Extremadura. És un cop dur pel País Valencià, car ha perdut, en aquestes dues darreres setmanes, els dos principals centres de decisió financera. Només Caixa Ontinyent, que des d’un principi havia optat per continuar en solitari, manté la matriu valenciana i el model de caixa.

+ VilaWeb.cat

Anuncis

Un pensament sobre “Dur cop a l’economia valenciana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s