Crònica del Claustre de la UV – 17 de Febrer

Aquest matí ha tingut lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, la sessió de 17 de Febrer del Claustre de la Universitat de València. La proposta del BEA per a l’elaboració d’un Pla d’Igualtat Lingüística ha marcat el debat de la sessió, que també ha escollit nous membres per a vuit òrgans col·legiats.

Renovació dels òrgans

Els membres del Claustre han escollit els nous representants en els òrgans de decisió de la Universitat. Per part dels estudiants i estudiantes, el BEA ha mantingut la seua actual representació al Consell de Govern i comptarà amb dos nous membres a la Comissió d’Estatuts. No obstant cal destacar la maniobra de Campus Jove, que tot i haver perdut les eleccions, ha aconseguit el major nombre de representants al Consell de Govern, amb un pacte amb les associacions més dretanes del Claustre, com AVEU, Generació Universitària i València Universitària.

Informe i Renovació de la Sindicatura de Greuges

El ex-síndic de greuges, Enrique Gómez ha presentat hui l’informe del curs 2009/2010, presentant com a una de les principals queixes el incompliment de la docència en valencià. També, han estat triades les dues vice-síndiques de la Sindicatura de Greuges, que seran l’estudianta de Dret Laia Mauri i la PAS del Servei d’Informàtica Fuensanta Doménech.

Rebuig al Pla d’Igualtat Lingüística

Com ja us vam informar, el BEA amb el suport d’altres associacions d’estudiants, presentava en aquest claustre una proposta que instava al Consell de Govern de la Universitat ha aprovar un Pla d’Igualtat Lingüística que garantira l’equitat en la docència en les dues llengües oficials de la Universitat. El nostre Secretari General, Marc Xelvi ha sigut l’encarregat de presentar la proposta que proposava la “distribució equitativa entre les dues llengües oficials, en totes les titulacions, tant de grau com de postgrau”. També proposàvem establir l’objectiu d’increment anual de la docència en valencià en un 5%, assolint la equitat del 50% en el curs 2016-17″, i garantir que els estudiants matriculats en valencià pogueren rebre material en esta llengua.

La proposta ha generat un cert debat entre el Claustre, del qual ens felicitem des del BEA. Diferents professors, associacions i claustrals han explicat durant el Claustre la seua posició. La vice-rectora de política lingüística ha sigut l’encarregada de defensar la posició de l’equip rectoral, que s’ha limitat a descriure una sèrie d’actuacions molt poc concretes, evitant posicionar-se directament sobre la proposta. Finalment, i amb el vot secret a petició de 20 membres del claustre, la proposta ha comptat amb el suport de les associacions d’estudiants “A Contracorrent” i “Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans”, quedant el resultat final amb 69 vots favorables, 85 vots en contra i 11 blancs.

Torn d’intervencions

Dins del punt d’intervencions lliures, els membres del BEA hem tractat diferents qüestions que creiem d’interès per a la comunitat universitària. Joan Colomer, claustral del BEA per la Facultat de Dret, ha reclamat el posicionament del rector en la Proposta per a un Pla d’Igualtat Lingüística i també respecte als incidents ocorreguts en la passada vaga general on alguns estudiants van resultar ferits per les càrregues policials, així mateix, ha lamentat la manca de convocatòries de Claustre des del Juliol de l’any passat. Joan Sanchis, claustral del BEA-ITACA per la Facultat d’Economia, ha lamentat també el rebuig de la proposta que es presentava hui, i ha coincidit a demanar un posicionament del rector, remarcant que els problemes d’incompliment seguiran presents. També ha preguntat a l’equip rectoral sobre la implantació del programari lliure en la Universitat, així com l’aposta per les noves tecnologies, demanant una millora de les infraestructures físiques i telemàtiques existents. Àlex Ramos, claustral del BEA per la Facultat de Biologia, ha demanat a la Universitat un posicionament ferm en defensa del transport públic, i ha posat com a exemple un estudi que proposa la prioritat semafòrica per als tramvies com a via per a potenciar aquest transport. Per últim, Carles Egido, claustral del BEA-ITACA per la Facultat d’Economia, ha preguntat l’equip rectoral per el posicionament respecte a l’extensió de la Universitat a Ontinyent, i a insistint en la necessitat de l’aposta per unes instal·lacions que apropen la Universitat als veïns de la Vall d’Albaida i les comarques del voltant.

+ Crònica a la web de la Universitat de València

Anuncis

Un pensament sobre “Crònica del Claustre de la UV – 17 de Febrer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s