Líbia, un exemple de la hipocresia d’occident

Foto: Antonio Milena

Quant es va donar a conèixer la resolució de la OTAN que autoritzava a la creació d’una zona d’exclusió aèrea sobre Líbia, i per tant, autoritzava certes accions de força per aconseguir-ho, no sabia ben bé quina posició adoptar davant aquest fet. Evidentment la repressió que el tirà Gaddafi estava exercint contra la seua pròpia població és innadmissible i efectivament motiu de moviments que protegeisquen els drets democràtics i humans dels ciutadans libis.

Tot i això, crec que la guerra i la intervenció militar, és un recurs d’última opció, i hi han altres formes d’actuació com la congelació de les relacions econòmiques o el boicot polític internacional. És a dir, polítiques actives i transparents que ajuden a impulsar la regeneració democràtica.

Però bé, deixe’m aquesta opinió per un moment, i acceptem que la intervenció militar siga adequada per aturar la repressió política de Gaddafi. Perquè els països occidentals no adopten la mateixa posició quant és La Xina o l’Arabia Saudita, els que violen els drets humans i polítics? Evidentment, en aquesta decisió s’observa una doble moral segons qui exercisca aquesta repressió. I anem més enllà, perquè fins fa pocs mesos tots els països rebien a Gaddafi com un bon aliat? Recordem els paripés polítics que es montaven per a que aquest senyor poguera montar-se la seua “jaima” i tota la seua parafernària, tot açò amb la permisivitat i complacència dels països democràtics.

Així, em sembla que el únic interès d’aquesta intervenció és obtindre una zona d’influència occidental, que permitisca el control sobre els àmplis recursos de petroli amb que compta Líbia. Els polítics occidentals han utilitzat com a escusa per a intervenir, la repressió política, certa, però que també pràctiquen altres països que es consideren aliats i als que ningú qüestiona.

Amb mi, que no compten, per a donar suport a una guerra que amaga baix de les bones intencions, altres objectius de control polític i militar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s