Amb Sortu

Aquesta mateixa setmana es coneixia pels mitjans la decisió del Tribunal Suprem de l’Estat Espanyol de prohibir la presència de la nova formació política de l’esquerra abertzale basca en les properes eleccions autonòmiques i municipals. Ja sabeu per alguns articles que he escrit en repetides ocasions, que la meua posició era de suport total a la nova iniciativa de l’esquerra abertzale. Fonamentalment perquè representa un projecte legítim i que compleix amb tots els requisits per a ser legal, inclós una condemna explícita a la violència.

Quant vaig conèixer la noticia, per altra banda previsible, només puc dir que em vaig sentir indignat. Indignat de veure com en un Estat suposadament democràtic encara es persegueixen determinades ideologies i s’arriba a l’extrem de prohibir la presència d’una opció política en unes eleccions. Els estatuts de Sortu, eren impecables, condemnaven clarament la violència, incloent la del grup armat ETA, i propugnaven l’ús únicament de vies democràtiques.

Encara no coneixem plenament el contingut de la sentència del Tribunal Suprem, però la prohibició de Sortu ha evidenciat de nou la politització de la justícia espanyola. La posició de la Fiscalia i del Ministeri de l’Interior és la que s’ha imposat, junt a les decisions d’una sèrie de magistrats, la imparcialitat dels quals és nul·la. Sincerament, no hem mereix cap confiança la justícia espanyola. Mentre fa uns mesos el Ministre de l’Interior, Rubalcaba, deia que l’esquerra abertzale tenia dos opcions “o trencar amb ETA, o que s’acabe ETA”, ara sembla que no és vàlida cap de les dos.

Hi ha una posició clara en la classe política espanyola respecte a l’independentisme basc i aquesta és la que difonen els seus mitjans i excerceix el seu òrgan judicial.

La llei de partits en sí, és un insult a la inteligència i sobretot als valors democràtics moderns. Mentre a PP o PSOE no se’ls exigeix cap condemna estatutària a ETA (se’ls presuposa com a “bons espanyols”), a l’esquerra abertzale se li prohibeix directament la seua participació tot i condemnar de forma molt explícita la violència.

No hi ha cap voluntat de solucionar el conflicte basc, ni d’aconseguir la pau ni la normalització de la vida política al País Basc. Només hi han una sèrie d’interessos polítics que actúen contra alternatives polítiques democràtiques i legítimes. La Justícia i la Fiscalia s’han convertit així en un òrgan més de persecusió política per part de l’Estat.

Anuncis

Un pensament sobre “Amb Sortu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s