La vergonya de Tarongers

Bastant il·lustratiu resulta el titular de l’edició digital del “Levante-EMV”: “A falta de paellas, botellón” (Il·lustrat per cert amb una foto meua). Com a estudiant i com a representant en la Facultat d’Economia i en la Universitat de València, em veig obligat a escriure aquest article, davant els successos de hui que no puc qualificar d’altra manera que lamentables.

La ja llarga polèmica sobre les paelles universitàries al Campus de Tarongers ha tornat enguany amb més força que mai. Primer amb diferencies sobre quina empresa ho havia d’organitzar, o per si l’esdeveniment devia ser organitzat per una empresa o no, i després successius intents d’enganys davant la incertesa de que aquest any pogueren realitzar-se. Personalment, creia i crec, que el model de Paelles necessita un ampli replantejament i allunyar-lo de la imatge d’un macrobotellot.

Davant la negació de permisos a la empresa organitzadora, sembla que en primer lloc per part de la UV, les paelles universitàries quedaven en suspens, i els rumors, esdeveniments falsos etc… van anar en augment. El dia que des del principi s’havia plantejat era hui, el 5 de Maig, i des de fa uns dies, diferents esdeveniments en xarxes socials ja apuntaven a una possible concentració d’estudiants amb l’objectiu simple de “reunir-se”, que en la pràctica implicava un botellot.

I així ha sigut, aquest mati cap a les 12 hores ja començava a concentrar-se gent en un dels punts del campus, entre l’Aulari Nord i l’Aulari Sud, i cap a les 14h el nombre d’assistents ja era com a mínim destacable. Des de primera hora, ni la seguretat del campus ni la policia local han fet res per evitar la concentració. Bàsicament miraven amb molt d’interès com els concentrats començaven a llençar des de botelles de vidre a tot tipus de residus per tot el Campus. Cap a les 15-16h el nombre de concentrats continuava augmentant. Poc després, sembla que les Facultats decideixen suspendre totes les classes i blindar tots els aularis, en teoria, per evitar possibles altercats.

Sincerament, hui la imatge de la nostra universitat, la Universitat de València, no ha pogut quedar més desacreditada. Queda clar, que fets com aquests en altres universitats no tant llunyanes, són inimaginables. Em sembla lamentable en primer lloc que tenint coneixement previ del que podia passar, no es prenguera cap mesura preventiva, i més lamentable encara és que les Facultats hagen decidit suspendre les classes, convidant a aquells estudiants interessats en aprofitar aquestes últimes setmanes de classe, a que s’uniren a la festa. Com a mínim curiós, ha sigut que els únics recintes de la universitat que no han tancat han sigut les cafeteries dels aularis, que sembla han fet una bona caixa, i fins i tot alguns asseguren que han venut alcohol dins del propi recinte educatiu.

Hui, la Universitat de València, ha quedat com una universitat de segona, que no pot controlar ni el que passa dins dels seus propis campus o que suspèn classes per la convocatòria d’un botellot. És aquesta la universitat d’excel·lència que volem? És evident que caldrà replantejar el model de paelles i treballar per poder organitzar cívicament un esdeveniment on els estudiants i estudiantes ens puguem reunir, i en això tenim molt a fer els representants d’estudiants, però fets com el de hui no es poden permetre, simplement per respecte als companys que tenen classes, i perquè no podem permetre que fets com aquests desacrediten una marca i un prestigi com el de la Universitat de València.

Anuncis

10 pensaments sobre “La vergonya de Tarongers

 1. Hola, he vist el teu enllaç al diari Las Merdicias.
  Jo no m’havia enterat de la concentració esta ilegal i vaig anar a classe pa res…. o siga tren pagat i tot pa res…
  ¿Però que vols que et diga? Jo no sé qui te la responsabilitat de que no s’haja pogut organitzar legalment.
  De totes maneres, tant em fa que no haja havut classe… en un país en un 25% d’atur, amb un 50% de joves aturats…¿Què més dona? Al menys s’ho passem bé i ja està…. i el últim que apague la llum.

  La UV és un niu d’enxufats i d’ineficiència, t’ho dic jo, que vaig per la segona carrera, sempre ho ha sigut i ho serà… per molt d’excelència que se vulguen considerar.

  Vinga, adeu.

  1. La culpa de que no s’haja pogut organitzar legalment, jo trobe que és una culpa de tots. Val que és la Universitat i l’Ajuntament qui poden denegar els permisos, però em sembla també raonable que la direcció de la Universitat no vulga a estar al costat d’un esdeveniment que es convertisca en un macrobotellot.

   Cal replantejar les Paelles Universitàries de Tarongers, i arribar a un consens per a fer una trobada cívica i responsable, que no acabe en destrosses i en una mala imatge per a la Universitat.

   Salutacions!

   1. Tens rao, no et dic que no…
    És una putada per als que volien aprofitar estes últimes setmanes i no han pogut anar hui a classe o els que hem anat per a res… Això no deixa de ser incompatible amb el que jo dic…
    No sé perque, vec prou clar que açò a la UPV no passaría, i no només perque el recinte siga més tancat.
    Salutacions.

   2. Enguany al Poli s’han denegat permisos per a moltes paelles també, sé per exemple que a Alcoi han tingut que fer moltes trampes, i lios per a poder organitzar-les, així que ha passat el mateix.

  2. Como bien ha dicho uno prefiero castellano para que os horroriceis por las faltas de ortografía, siento mi ineficiencia para poder escribir una lengua un poco muerta en la capital de Valencia. lo primero que no estudio en la Universidad de Valencia, pero si soy estudiante, no quiero hacer comparaciones que es mejor o que es peor. Si que es cierto y comento como valenciano (que si me influye estos acontecimientos), es que me parece vergonzoso que el ayuntamiento o la universidad ponga tramas para celebrar una festividad de los universitarios valencianos (cabe recordar que en la Fe Nueva, hay carteles de la UV, supongo que habrán puesto dinero para hacerla) o pertenecientes a esta facultad o universidad, y por el contrario para un acontecimiento tal como Copa del Rey de fútbol y Formula 1, por ejemplo, organicen carpas y festividades en zona universitaria. Con estos grandes eventos deportivos, los estudiantes se ven perjudicados, sobretodo a la hora de aparcar ya que utilizan sus zonas de uso normal de aparcamiento. Por otro lado con carpas de festividades como la de la “Copa del rey”, se organizan alborotos y sucesos inecesarios que perjudican la vida normal del estudiante. Con esto llego a la conclusión de que por este tipo de perjudicamiento del universitario, ¿son incapaces las grandes instituciones de dejar un día de festividad de reunirse como bien está comentando el compañero? ¿no habrá perjudicado y ensuciado más la ciudad el evento de la copa del rey? no se hay muchas preguntas que se podrian hacer y no tendrian respuestas. Y nada comentar también que es un poco lamentable la imagen que da la universidad y el ayuntamiento permitiendo organizar un botellón clandestino, no creo que así arreglen el desorden que han generado. Sin más que decir un servidor se despide.

   1. Sols vaig a dir-te una cosa, cal que estigues ahi per a veure el que jo he vist, o el que Joan diu. El model de paelles és totalment una burla, i és normal que no donen permís. Tu ho veus com l’excusa de fer festa, i ho comprenc, però com a representant d’estudiants, em pareix un insult el que es fa en el seu nom. Ja et dic si no estàs dins i saps com funcionen no te n’adones.

    Altre cas son les paelles de certes facultats, com matemàtiques o física, que funcionen d’altra forma. Però la forma actual de “paelles” no té res a veure en unes paelles.

 2. Hola (escribo en castellano porque lo prefiero a escribir con mil fallos en valencià): estoy totalmente de acuerdo contigo.

  Primero tengo que decir que en ningún momento se me pasó por la cabeza (ni a mi ni a mis amigos) acudir a esta “quedada” de macrobotellón en un día lectivo como hoy, y lo que más increíble me parece no es que la policía haya estado ahí para mirar (al fin y al cabo si se hubieran puesto a desalojar… no sé lo que habría pasado), lo que peor me ha parecido es que se hayan suspendido las clases.

  Quedan solo dos semanas de clases, y a esta altura todas las clases son importantes. Yo tenía a las 15:30 una asignatura que tengo mpendiente de hace dos años y de la que necesito empaparme mucho de todo y me ha fastidiado realmente la suspensión de la clase a los 15 minutos de empezar, porque voy a tener que ir a más tutorías y además ha sido una pérdida de tiempo. He estado desde las 12 en la Universidad sin clase, para dar solo 15 minutos de la primera clase vespertina, si lo llego a saber me voy al mediodía y al menos como en casa.

  En fin, que me ha parecido vergonzoso. Pero vergonzoso por parte de todos: de los que convocan un macrobotellón cuando no toca, de la policía por sentarse a mirar y de la Universidad por pasar de todo y acabar suspendiendo las clases.

  1. Gràcies per el teu escrit. Realment representa el que jo he volgut denunciar amb el meu article. El fet de que els successos de hui, han dificultat la assistència normal a classe, de persones com tu, que lògicament, aprofiten les últimes setmanes abans dels exàmens per avançar en la matèria. I això, una Universitat que vol aspirar a la excel·lència com la nostra, no s’ho pot permetre.

   Salutacions!

 3. Només puc dir-te: molt ben dit, Joan! He passat aquesta vesprada per Tarongers perquè tenia classe al Taller d’Audiovisuals i la imatge m’ha semblat realment tal i com la qualifiques tu: lamentable.

  Si això ho fem els universitaris, què esperem d’aquest sistema?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s